Jó lenne már most letudni az évet!

Jó lenne már most letudni az évet!

Vasárnap Putnokon vívja a 2018-19-es évi bajnokság utolsó idegenbeli mérkőzését csapatunk. Sporttörténeti pillanat lesz a találkozó, hisze a borsodi városban története során még soha sem szerepelt korábban gyarmati együttes. A vendéglátók tabellaszomszédnak számítanak, lemaradásuk mindössze 4 pont.

Ebből is látszik, hogy még nem érezhetjük magukat páholyban a negyedik hely megszerzését illetően, bár sokat tehetünk ezért a nemzet egykori bal lábas bombázójáról, Várady Béláról elnevezett sporttelepen.
A Salgótarján elleni találkozó Villand Róbert begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ami alapjaiban befolyásolja a hétvégi hadrendet. Raducu Sorin viszont nagy valószínűséggel tudja vállalni a játékot, ami egyszerűbbé teszi a pótlást, mert így a védelemből lephet feljebb egy sorral valaki a hiányzó kulcsemberünk helyébe. A hét utolsó két taktikai edzésén már ebben a szerkezetben gyakoroltuk azokat a taktikai elemeket, amelyek elősegíthetik azt, hogy eredményesen zárjuk a hétvégi túrát – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor, aki azt is elárulta, hogy a vasárnapi kezdőcsapatot illetően még két kérdőjele akad.
A szélen Faggyas Milán
és Styecz Milán, centerben pedig Popescu Robert és Pölöskei Péter verseng a még kiadó helyekért. A „győztesek” a kezdő sípszótól ott lehetnek majd a pályán, a tartósan sérült Achim Ádám és Nagy Tibor viszont még a padra sem ülhet le, Urbán Sándornak pedig a tűzoltólaktanyában akad kötelessége a meccs időpontjában, ezért fog hiányozni.
A két hete foganatosított büntetés még hatályban van, hiába vezetünk négy ponttal a riválisunk előtt, a fiúknak nem lehet ellazsálniuk a kilencven percet. Valós tétre megy tehát ez a mérkőzés. Szerencsés esetben már döntetlennel is megszabadulhat a csapat ettől a tehertől, ha viszont nem szerzünk pontot, azzal saját magunk lehetőségeit szűkítjük le az utolsó hétre. A Putnoknak is megvan a saját idegenbeli és hazai felállási formája és játéka. Azt láttuk, hogy a rendszerük a Gyöngyös elleni első félidőben nem igazán működött, de miután váltottak a játék minőségében is előre tudtak lépni. Egyértelműen a pálya tengelyében van a csapatuk ereje, de az is látszik, hogy akad egy-két hiányposztjuk, ami hibaforrás lehet. Megpróbálunk ezekre a részekre nyomást helyezni. Bár eredménykényszer nem feszít bennünket, bízunk abban, hogy élvezetes mérkőzést tudunk játszani, és az eredmény is kedvezni fog tette hozzá Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 29. forduló
Május 26., vasárnap, 17.30.
Putnok FC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Horváth Máté (Sinkovicz Dániel, Vad Anita).