Klubtörténelmi siker Putnokon

Klubtörténelmi siker Putnokon

Az idény legnagyobb különbségű győzelmével zárta csapatunk az idegenbeli mérkőzések sorát. A Keleti csoport 29. játéknapján a tabella szomszéd Putnokot múltuk felül nagy fölénnyel, noha az utolsó félórát emberhátrányban játszottuk. Ezzel a sikerrel a negyedik helynél már hátrébb nem végezhetünk, ami komoly előrelépés az előző évi 8. pozícióhoz mérten!

Putnok FC–Füzesgyarmati SK 17 (02)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Putnok, 1
50 néző. Vezette: Horváth Máté (Sinkovicz Dániel, Vad Anita).
Putnok: Elek – Tóth Sz. (Lovasi, 46.), Nyisalovits D., Csirszki M., Csicsvári (Szilágyi Sz., 58.) – Illés, Zimányi – Czető M., Contantinescu, Vajda (Bene, 58.) – Katona B. Vezetőedző: Koszta Péter.
Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel, Vincze Á., Raducu (Pölöskei, 13.), Pataki – Kis Sz., Toca – Styecz (Szász, 60.), Székely, Lukács (Faggyas, 74.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Katona B. (68.), ill. Lukács (34.), Toca (38.), Pölöskei (55.), Székely (65., 71.), Faggyas (76.), Popescu (84.). Kiállítva: Vincze Á. (59.).

Nem sokat teketóriázott a két csapat, nyomban nekiesett egymásnak. Még az első negyedórán belül kényszerű cserét hajtottunk végre: a sérült Raducu helyére Pölöskei személyében támadó állt. Az első komoly lehetőséget Székely bombája jelentette, amit Elek hatástalanított a 17. percben. A folytatásban is a hazaiak hálóőre jeleskedett, aki előbb Kis Szabolcs, majd Lukács szabadrúgását hárította bravúrral. A 34. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor egy jobb oldali gyors kontra végén a „bepasszt” Lukács Zsombor elegánsan helyezte el a rövid sarokba, 0–1. Négy minutával később büntetőhöz jutottunk, amit Toca Bogdan értékesített magabiztosan, 0–2. A félidő hajrájában is mozgalmas volt a mérkőzés, de a próbálkozások egyik oldalon sem jártak újabb eredménnyel.
A térfélcserét követően is csapatunk volt célratörőbb. Ennek nyomatékot adva az 53. percben Pölöskei Péter lőtt a bal sarokba a tizenhatos csücskéről elé varázsolt szabadrúgást, 0–3. Még az 59. percben jött kiállítás sem törte meg a lendületünket. Ekkor a Vajdát utolsó emberként lerántó Vincze Ákost „jutalmazta” piros lappal a játékvezető. Tíz emberrel is magabiztosak voltunk, és ennek gólfesztivál lett a vége. A 65. percben egy felívelt labdáért Székely Dávid harcolt meg a tizenhatoson belül, majd a kapujából kilépő Elek mellett gurított a hálóba, (0–4). A Putnok minden mindegy alapon kezdett támadni, és a 68. percben Katona Bence egy tovább csúsztatott labdát kotort a kapuba, (1–4).
Ezután viszont már csak mi voltunk eredményesek! Kontráink révén tetszés szerint növeltük az előnyünket A 71. percben házi gólkirályunk, Székely Dávid szerezte az ötödik találatot egy villámgyors akció végén, (1–5). Öt minutával később Elek kapust hozták kiszolgáltatott helyzetbe a társai, neki kellett büntetőt érően korrigálni a védők kihagyását, amit a frissen beállt Faggyas Milán értékesített (1–6). Az i-re a pontot Popescu Robert tette fel, aki a 84. percben a bal felső sarkot pókhálózta ki, beállítva az 1–7-es végeredményt.
Ezen a találkozón
sikerült saját képzeletüket is túlteljesíteniük a srácoknek. Kevés húzásos, gyors támadásokkal gyakorlatilag szétzilálták a kevésbé motivált Putnokot.
Jó: senki, ill. az egész vendégcsapat.
Koszta Péter: –
Nem gondoltam volt, hogy a gyalázatos szereplésünket a végen űberelni tudjuk!
Boros Tibor: –
A meccsre való ráhangolódásunknak két összetevője volt. Az egyik, hogy a játékosaink ne csak a külső motivációjukat, hanem a belső késztetést is megtalálják. Az eredmény azt mutatja, hogy sikerrel jártak. A klub történetének legjobb eredményét értük el!

Dr. Kincses László

Kép: Székely Dávid duplával és kitűnő játékkal járult a sikerhez. Fotó: Nagy Marcell