Jó kis bajnoki előjátékra van kilátás

Jó kis bajnoki előjátékra van kilátás

Bajnoki főpróbát tart csapatunk szombaton délután, amikor is 17 órától a román III. ligás Sănătatea Kolozsvár együttesét fogadjuk. A látogatók kifejezetten „izmos” alakulatnak számítanak, emellett kupaspecialisták is, legutóbb például csak az FC Steaua Bukarest tudta útjukat állni a sorozatban, már a legjobb 16 között.

A mostani látogatásuk előzménye egy orvosi konferencia volt a Gara Hotelben, amelyet a kolozsváriak tulajdonosa szervezett. Az ismeretség gyorsan sportbarátsággá alakult Boros Tiborral, innen jött az ötlet a mostani találkozóra is. Hivatalos nemzetközi minősítésű edzőmeccs lesz a szombati, a román és a magyar szövetség kölcsönös hozzájárulásával. A vendégek komolyan is veszik, amit az jelez leginkább, hogy már pénteken megérkeztek Füzesgyarmatra, és edzettek is 19 órától.
Persze mi sem vehetjük félvállról a 90 percet egy héttel a bajnoki rajt előtt. Nem is tesszük azt. Boros Tibor rendhagyó módon már a pénteki edzést követően csapatot hirdetett. Ezek alapján a Fildan – Achim, Raducu, Toca, Pataki – Villand – Kinczel, Kis Sz., Balogh A. – Pölöskei, Székely összetételű formáció fut ki a gyepre, és tíz csere ül majd a padon.
Nem árultam zsákbamacskát az öltözőben, amennyiben szombaton lenne az első bajnoki, ez a gárda lépne pályára. Persze közöltem a kezdőkkel, ha a meccs vagy a jövő heti edzésmunka bárminemű kivetnivalót hagy maga után, akkor – a csapatból nem a kispadra, hanem azonnal a lelátóra kerül az illető, mert pillanatra sem szeretném, hogy bárki visszaélhessen a bizalommal és a helyzettel mondta a szakmai koordinátor a meccs kapcsán, aki csupán három emberére nem számíthat a 24 tagú keretből.
Popescu Robert még hosszú hetekig rehabilitációs edzéseket végez, Sebe Attilának részeges izomszakadása van, Vincze Dániel számára pedig párnapos pihenőt rendeltek el az orvosok a szerdai tesztmeccsen összeszedett sérülése után. Jó hír viszont, hogy Prasler Thomas már bekapcsolódott a munkába, így akár szerephez is juthat, amennyiben a meccs megköveteli.
Csütörtökön sportorvosnál jártunk, délután pedig a labdakihozatalok variációját próbáltuk a tudatos támadásépítés részeként, e mellett gyorsaság-fejlesztési gyakorlatokat is végeztünk. Pénteken délelőtt pihentek a fiúk, a nap második felében teljes körű taktikai edzést tartottunk. Ennek során különös hangsúlyt fektettünk a labdavesztés utáni visszatámadásokra, és az ellenfél letámadására, amit már most is szeretnénk viszont látni a pályán összegezte a hét második felébe elvégzett munkát Boros Tibor.