Kiváló erőkből álló ellenfelet győztünk le

Kiváló erőkből álló ellenfelet győztünk le

Ragyogó bajnoki főpróbát tartott csapatunk, amely egy héttel az NB III-as őszi nyitány előtt a román III. ligás Sănătatea Kolozsvár ellen diadalmaskodott. A szombati tesztmeccs első félidejének derekán szereztük meg a vezetést, a második játékrész során pedig további 3 találat zsúfolódott 6 percbe, és ebből kettőt is a mi labdarúgóink jegyeztek.

Füzesgyarmati SK–CS Sănătatea Kolozsvár 31 (10)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 400 néző. Vezette: Lovas László (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Toca, Pataki – Villand – Kinczel, Kis Sz. (Urbán, 75.), Balogh A. (Styecz, 23.) – Pölöskei (Prasler, 57.), Székely (Vincze Á., 74.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Toca a 22., Kinczel a 62., Ceaca a 63., Styecz a 68. percben.

A vendégeknél több magyar és román élvonalbeli múlttal rendelkező játékos is pályára lépett. A kapujukat például az a Filip Lazareanu védte, akit nyíregyházi és kecskeméti időszakában két alkalommal is az NB I legjobb kapusának választottak. Szintén nagy névnek számít a román élvonalban több mint 200-szor pályára lépő ék, Dan Roman, akit most igazoltak a CFR Kolozsvártól.
Kezdettől meglátszott, hogy a vendégeknél több kimagasló technikai és fizikai felkészültségű labdarúgó van, de az is szembetűnő volt, hogy kompaktabb módon, folyamatosan csapatként funkcionálunk és sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtunk. A vendégeket több alkalommal is csak Lazareanu óriási védései mentették meg a góltól, a 22. percben pedig már ő sem segíthetett, miután egy tudatos variációt követően Toca Bogdan lőtt 16 méterről a kapujukba, 1–0. A gólba tartó labda egy védőn is irányt változtatott, mígnem megpihent a hálóban. Az ivószünetben elővigyázatosságból az izomfáradtságra panaszkodó Balogh Alex további szerepeltetését nem kockáztatta meg a stáb, Styecz Milán állt be a jobb szélre, ahonnan Kinczel Ervin került át Alex helyére. A mérkőzés képe ezt követően sem változott, a gyarmatiak folyamatosan próbálták ellenfelükre erőltetni az akaratukat.
A második félidőben is a házigazdák domináltak, és bő negyedóra után Székely Dávid agresszív labdaszerzésének eredményeként Kinczel Ervin 7 m-ről passzolhatott az üresen hagyott kapuba, 2–0. Nem sokáig tarthatott az öröm, mert a Kolozsvár nyomban válaszolni tudott. Az egyik labdakihozataluknál elcsúszott a védekezésünk a középpályán, az üres területbe beinduló Ceaca pedig erőszakosan vezethette a labdát Fildanra, és Toca segítségével sem tudtuk megállítani őt, 2–1. Felbátorodott a vendéggárda, éppen ezért szerkezetet váltottunk, hogy hátul biztonságosabbá tegyük a játékunkat. Tudatosan átadtuk a kezdeményezést, a látogatók túlságosan is kinyíltak, így egy öt a három elleni szituációban sikerült átrohannunk rajtuk, melynek végén Styecz Milán 22 méteres lövése találta meg az utat a kapujuk hosszú oldalába, 3–1. Az utolsó negyedórára már nem kockáztattunk, kiváró játékunk ellenére számos lehetőségünk adódott, a Kolozsvár viszont hiába próbált dominálni, nem találta a rést.
Az előző évvel ellentétben, kiválóan sikerült tehát a főpróba, reményeink szerint a Nyírbátor elleni jövő szombati premier is hasonlóan alakul majd.
Boros Tibor: Ilyen kvalitású játékosokkal még nem volt dolgunk. Nem egyszer új helyeken veszítettünk párharcokat, de összességében ezt csapatszinten tudtuk kompenzálni. Számos tudatos és elvárt dolog köszönt vissza a játékunkba, a hibáinkat pedig van még időnk korrigálni.
Dan Matei: Egy felkészülési mérkőzésünk volt eddig, még lassúbbnak bizonyultunk, mint a remek képességű ellenfelünk, de ez érthető is, hiszen nem régen kezdtük meg a munkát.

Kép: Összességében mindkét fél számára hasznos volt a szombati erőpróba. Fotó: Erdős Csaba