Játékban sikerült előrelépni

Játékban sikerült előrelépni

A harmadik téli felkészülési mérkőzésén első győzelmét aratta csapatunk szerdán délután. Csupán 15 egészséges labdarúgóval keltünk útra Nyírbátorba, de a pályára lépők jól végezték a dolgukat, főként játékban sikerült előrelépni az előző tesztekhez mérten.

Nyírbátor FC–Füzesgyarmati SK 03 (02)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Nyírbátor.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Nagy T. (Kinczel, 25.), Toca – Villand, Simó (Bartók, 65.) – Székely, Kis Sz., Faggyas (Boka, 70.) – Popescu (Lukács, 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző:
Popescu (19.), Kis Sz. (29. – 11-esből), Lukács (89.).

Az első percekből kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, többször is szépen felépített támadásokat vezettünk a nyírbátoriak kapujára, igaz az első félidei találatainkat pontrúgások után szereztük. Külön örömöt jelenthet a szurkolóknak, hogy a súlyos sérülése után fokozatosan visszaépülő Popescu Robert is kihasznált egyet a lehetőségei közül. A lépésről-lépésre „felépített” támadó egyre biztatóbban mozog.
Szünet után mindkét oldal többet cserélt, ami nem használt a játék folyamatosságának, de az összkép továbbra is gyarmati fölényt mutatott. Számos helyzetet teremtettünk a hazaiak kapuja előtt, de az utolsó pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak játékosaink. Az új szerzemények közül Faggyas Milán járt a legközelebb a gólhoz, de lövése a kapufán csattant. A meccs pozitív csattanóját Lukács Zsombor találata jelentette, aki az utolsó ziccerünket váltotta gólra. Biztatóan mozgott a legújabb próbázó, a 19 éves Simó Csongor, aki ősszel a III. ligás ASA MSE Marosvásárhely együttesében szerepelt.
Szilágyi Krisztián: – Amit a héten elkezdtünk gyakorolni, azt szerettem volna viszont látni.
Voltak biztató pillanatok, dolgozunk tovább. Gratulálok a Füzesgyarmatnak!
Boros Tibor: –
A szervezettséget illetően határozott, a játék felépítésével kapcsolatban egyszerű elvárásaim voltak. Azt kell mondanom, hogy ezeknek a kritériumoknak megfelelt a csapat, ugyanakkor látszik még, hol kell fejlődnünk.

Kép: „Popi” hosszú idő után érezhette ismét a gól örömét Nyírbátorban. Fotó: Ács Zsolt Jr.