Ismét jól szálltak be a cserék

Ismét jól szálltak be a cserék

Szerdán a 10. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta csapatunk, amely a Putnokot fogadta. A 90 perc forgatókönyve hasonlóan alakult, mint vasárnap a Sajóbábony ellen: a gárdát ezúttal is a frissen beszálló játékosok lendítették ki a holtpontról. Az utolsó félóra eredményes játékával begyűjtött 3 ponttal ismét felkapaszkodhattunk a képzeletbeli dobogóra.

Füzesgyarmati SK–Putnok FC 3–1 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Molnár Alex).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O. (Molnár Sz., 92.), Raducu, Szabó R. – Achim Á. (Mazán, 90.), Ramos – Árvai (Cigan, 76.), Kis Sz. (Shadi, 46.), Vajda (Balogh G., 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Putnok: Pápai – Gubacsi, Horváth Cs., Magyar, Kréti (Takács, 60.) – Budaházi I., Magyar, Ádám, Madarász (Kismarton, 85.), Sramkó (Galambosi, 85.) – Pataki. Vezetőedző: Fehér Balázs.
Gólszerző: Ramos (20.), Balogh G. (71.), Cigan (80.), ill. Sramkó (60.).

Támadólag léptünk fel, ha pontosabbak az utolsó passzok és megoldások, hamar megnyugtató vezetést szerezhettünk volna. A becsúszó hibák miatt a 20. percig kellett várni a vezetés megszerzésére, amikor is Luis Ramos érkezett menetrendszerűen egy jobbról középre lőtt szögletre, és 7 méteres felhőfejessel bevette a Putnok kapuját, 1–0. A folytatásban is nagyobb százalékban birtokoltuk a labdát, több ígéretes lehetőséget dolgoztunk és hagytunk ki a pontatlan játék miatt.

A kettős csere ellenére is döcögősen indult a második játékrész. A borsodiak felbátorodtak, és a 60. percben Sramkó Roland révén egalizálták az eredményt. A szélső a bal összekötő helyéről, 8 méterről kissé kisodródott helyről lőtt Fildan Calin hasa alatt a hálóba, 1–1. A gólt követően ébresztőt fújtak a mieink. A 71. percben Luis Ramos ívelte a labdát a 16-os elé Balogh Gusztávhoz, aki szép mozdulattal vette át azt, majd fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–1. A mindent lezáró találat is csereember nevéhez fűződött. A 80. percben Balogh Gusztáv vezette fel a labdát a bal szélen, a 16-os vonalánál Popescuhoz játszott, aki kényszerítő helyett becsapta a védőjét, majd a hosszú sarok irányába ívelt, ahol az ott tanyázó Cigan Cristian értékesítette a gólpasszt, 3–1.

A második félidő második fele alapján magabiztos győzelmet aratott csapatunk.

Jó: Achim Á., Ramos, Popescu, Balogh G., Raducu, ill. Magyar, Ádám.

Boros Tibor: – Hatvan percen át kis túlzással kiegyenlített volt a játék, a mezőnyben kimondottan jól játszott a Putnok. Szerencsére a meccs végére ismét sikerült markánsan az ellenfelünk fölé nőni, így maga az eredmény a realitást fedi. A meccs előtt úgy kalkuláltunk, hogy már a döntetlen is elég a dobogóra lépéshez, mert kihagytuk a számításból, hogy más is pótol hét közben, szerencsére függetleníteni tudtuk maguknak a megnövekedő elvárástól.

Fehér Balázs: – A mezőnymunkával nem volt probléma, de a támadójátékunk akadozott, emiatt helyzeteket nem sikerült kialakítanunk. Ha egy kicsit többet teszünk a meccsbe, akkor többet is kihozhattunk volna belőle.

Kincses László

Kép: Cigan Cristian-Lucian góllal tért vissza a pályára. Fotó: Bancsik Ádám/beol.hu