Hazai évzáró a Kisvárdával

Hazai évzáró a Kisvárdával

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban vasárnap a tavaszi idény első előrehozott fordulóját bonyolítják le. Csapatunk nyolc napon belül a harmadik meccsét vívja hazai környezetben, ez a 90 perc lesz egyben az idei búcsú is a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A Kisvárda vendégjátékára a járványügyi intézkedéseknek megfelelően továbbra is zárt kapuk mögött kerül sor.

A betegségből kigyógyuló játékosaink visszatérését követően egyre acélosabb ellenfeleket sikerült legyőznünk, ám ezúttal a korábbiaknál is komolyabb ellenállásba ütközhetünk. A vasárnapi vendég az NB I-es Kisvárda tartalékcsapata lesz, amely a kezdeti bizonytalanságait „levetkőzve”, remekül szerepel az idény második felében. A szabolcsi alakulat az utóbbi kilenc mérkőzésén nem talált legyőzőre, pedig ezalatt az élmezőnyhöz tartozó riválisok is kerültek az útjába. A nagy menetelés révén a 7. helyre küzdötte fel magát a tabellán, mindössze 3 ponttal gyűjtött kevesebbet nálunk.

A különbséget éppen az augusztus eleji évnyitó adja, amelyet Cigan Cristian és Popescu Robert góljaival nyertünk meg. Az optimizmusunkat növelheti, hogy – leszámítva a térdsérüléssel hetekkel korábban kidőlt Lippai Tibort, illetve az idényt kihagyó Csörgő Rault – valamennyi játékosunk hadra fogható állapotba került. Bár magától érthetően egyeseknek még akadnak erőnléti elmaradásai, összességében így is sokkal nagyobb a merítési lehetősége a szakmai stábnak.

– A tartalékcsapatokkal szemben ötvenszázalékos mérleggel rendelkezünk, ez a találkozó is a kiszámíthatatlan kimenetelű csaták közé tartozik. Az NB I-es Kisvárda a fiatalokkal kiegészülve 40 fős kerettel rendelkezik, nehéz behatárolni, hogy adott napon milyen összetételű gárdával fut ki a pályára. Nálunk a hétközi bajnokin üde színfoltot jelentett, hogy a padról tudtunk újítani, valószínűleg ezen a mérkőzésen sem kezdőben gondolkodunk, hanem az 14-15 emberben, ebből kifolyólag kivételesen a játékosok is csak a mérkőzés előtt fogják megtudni, hogy kire számítunk kezdőként, illetve beszállóként, ami az előzmények ismeretében, akár fontosabb szerepkör is lehet – fogalmazott a hétvégi csata kapcsán Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 20. forduló
November 29., vasárnap, 13.00
Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II.

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Darók Attila (Hovanecz Máté László, Rozsnaki Gábor)

Kép: Szeretnénk eredményes évzárót ünnepelni a lefújást követően. Fotó: Erdős Kiara