Sikeres hazai évzárás

Sikeres hazai évzárás

Nyolc nap alatt harmadik hazai győzelmét könyvelhette el a csapatunk. Az év utolsó hazai találkozón – amely a tavaszról előrehozott első fordulónak számít –, a Kisvárda ellen, hátrányból fordítva gyűjtötte be a pontokat, ezzel pedig kettős sikerrel „pipálta ki” a nyári nyitány óta sokat fejlődő szabolcsiakat.

Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II. 2–1 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Darók Attila (Hovanecz Máté László, Rozsnaki Gábor).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Achim Á. – Shadi, Ramos (Sundas, 89.) – Cigan (Árvai, 77.), Kis Sz. (Tóth O., 90.), Vajda (Balogh G., 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Kisvárda: Odincov – Himics, Karasjuk, Vass, Sikorszki (Luscsik, 77.) – Szőr, Czérna (Bokor, 77.) – Atamasz, Mihalik, Baranyai – Jelena (Szentes, 64.). Edző: Kocsis János.
Gólszerző: Kis Sz. (22.), Balogh G. (49.), ill. Szőr (15.).

A vendégek léptek fel támadólag, a védelmünk nehezen vette fel az ideális alakzatot, ami sorozatos hibákat szült. A harmadik ilyet pedig már góllal büntette a Kisvárda a 15 percben, amikor Fildan és Achim Ádám is aláfutott egy bal oldali beadásnak, a labda pedig Szőr elé került, aki 8 méterről a kapuba tekerte azt, 0–1. Jó iramban folyt a meccs, nem sokat váratott magára az egyenlítés sem. A 22. percben Kis Szabolcs a jobb összekötő helyéről, 20 méterről védhetetlen lövést zúdított a vendégek kapujába, a labda a jobb felső sarokban landolt, 1–1. Egycsapásra a játék képe is megváltozott, mert a magabiztosabbá csapatunk átvette az irányítást. Gyarmati lábakon járt többet a labda, a vendégek visszahúzódtak és kontrákra rendezkedtek be, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Ezzel szemben Kis Szabolcsék több átlövésből is megtornáztatták Odincov kapust.

A második félidő elején hamar összejött a fordítás. A 49. percben a felfutó Achim Sebastián kapott tért ölelő átadást a jobb szélen, aki mértani pontossággal centerezett középre, a bal oldalon érkező Balogh Gusztáv pedig a bal kapufa közeléből fejelt a hálóba, 2–1. Vezetése birtokában tudatosan visszaálltak a fiúk, próbáltak kontrákra apellálni a gyors szélsők révén. Több kecsegtető lehetőséget is kialakítottak, de a befejezéseknél rendre odaért egy védő, vagy a kapus tudott tisztázni. A vendégek erejéből már nem futotta minőségi támadásokra, így be kellett érniük egy szoros vereséggel.

Csapatunk jövő vasárnap Ceglédre látogat, az évet pedig egri rangadóval zárja december 10-én.

Jó: Odincov, Vass, Baranyai, Mihalik, ill. Raducu, Kis Sz., Achim Á., Ramos, Popescu, Balogh G.

Boros Tibor: – Az elején volt egy tíz perces időszak amikor fölénk kerekedett az ellenfél, de Kis Szabolcs bombája alapjaiban változtatta meg a meccs képét. Pozitívum számomra, hogy a csapat külön utasítás nélkül érzékelte, hogy vissza kell rendeződnie, ezáltal elvette a területet az ellenfél elöl. A szünetben ezt tudatosítottuk is, így a második félidőben a korai gólunk után markáns fizikai és játékbeli fölénybe kerültünk. A végeredmény tükrözte a mérkőzés képét.

Kocsis János: – Ahogy elkezdtük a mérkőzést, az megfelelt a terveinknek. Egy-nullnál és döntetlen állásnál is volt lehetőségünk újabb gólt szerezni, de azután már beigazolódott, amitől tartottunk, a hazaiak kihasználták a fizikai fölényüket. Szünet után további fiatalokat küldtünk a pályára, ők azonban már nem tudták felvenni a versenyt a Gyarmattal, így összességében megérdemelt a hazaiak győzelme.

Kincses László

Kép: Luis Ramos ezúttal is átlagon felüli mezőnymunkát végzett. Fotó: Erdős Kiara