Igazságos döntetlen

Igazságos döntetlen

Döntetlenre végződött Körösladányban az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi idényét lezáró sárréti rangadó. A évad nézőcsúcsát hozó derbi első félidejében a házigazdák, szünet után pedig a mi csapatuk tett valamivel többet a három pont begyűjtése érdekében, így az „ikszet” egyik fél sem élhette meg tragédiaként.

Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK 11 (11)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 600 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).

Körösladány: Kertész – Papp D. (Burai, 75.), Zelenyánszki, Szántó M., Bakk (Illés, 75.) – Pusztai, Ruzsa – Cservenák (Szántó B., 80.), Csicsely (Farkas J., 80.), Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Toca, Bajor (Szabó B., 63.) – Achim S. (Cigan, 66.), Bódis (Oltean, 46.), Kis Sz., Pataki – Virág, Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Czirok (33.), ill. Achim Á. (24.).

Mi kezdtünk lendületesebben, de azután a hazaik is próbálkoztak, Cziroknak kisodródva  volt egy kisebb lehetősége és az oldalhálóba lőtt. A félidő derekát átlépve mi  lőttük a rangadó első gólját, amikor Bak Ádám és Zelenyánszki hibázott nagyot és a kissé kisodródó Bajor bepasszát Achim Sebastián lőtte 12 méterről a kapuba. Támadásban maradtunk, de egy félpályás labdavesztés után, rosszul lecsapdáztunk, míg az először lesen kilépő támadó igaz rámozdult az indításra Achim Ádámot ki is zárta, de jó ütemben megállt, (az asszisztens szerint),  Czirok felismerte az ajándék lehetőséget, mélységből kilépett és labdaátvétel után,  az ötös bal oldali csücskéből estében gurított Fildan mellett a hosszú sarokba.

A második félidő legelején Cservenák lépett ki ziccerbe, de hosszan tolta meg a labdát, ezzel megadva az esélyt Fildannak a közbeavatkozásra.  Sok pontrúgásból tudtunk veszélyt teremteni Kertész kapuja előtt, de hazai oldalon Cziroknak is volt kapufáról kipattanó fejese. Az utolsó 10 percben még nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiak kapujára, volt mikor már Kertész is tehetetlen volt, de a gólvonalon tisztázni tudott a hazai védő.  Az utolsó másodpercekben Szabó hozta magát tiszta lövőhelyzetbe, de nem tudta gólra váltani a lehetőségét. Összességében azonban egyik félben sem volt meg az a plusz, ami győzelemhez segíthette volna.

Jó: Zelenyánszki, Papp D., Bakk, Czirok, Malkócs, ill. Pataki, Achim Á., Kis Sz, Achim Sz.

Ekker Attila:Sajnálom azt, hogy az első félidei játékot nem tudtuk kivinni a pályára szünet után, mert azzal győzelmet érdemeltünk volna. A második negyvenöt perc teljesítménye alapján nem érdemeltünk többet egy pontnál.

Boros Tibor:Nagyon kis szerencse hiányzott mind a két oldalon a győzelemhez. Személy szerint győzelem volt az elvárásom, de megint apróságokon múlott, hogy ez nem jött össze. Köszönöm szurkolóink hathatós támogatását. Szeretném elismerésemet kifejezni a hazaiaknak, hogy ilyen eredményesen tudtak teljesíteni újoncként az őszi szezonban. Kívánom, hogy legyen meg a bölcsességük, hogy ezt helyén tudják kezelni és akkor hosszú távon is az osztály részesei lehetnek.