Győzelem sok gyenge teljesítménnyel is

Győzelem sok gyenge teljesítménnyel is

Győzelemmel búcsúzott  közönségétől az FSK NB III-as labdarúgócsapata, amely a 18. játéknapra kisorsolt szombati bajnokiján kétszeri hátrányból billentette maga javára a Jászberény elleni mérkőzést. Ezzel a sikerrel a 11. helyre léptünk előre a tabellán.

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 42 (11)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 120 néző. Vezette: Sándor Csaba (Piskóczi Viktor, Benkő Róbert).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Oltean, Pataki – Achim S. (Urbanowski, 84.), Bódis, Kis Sz. (Vasziljevics, 61.), Cigan (Orovecz, 61.) – Virág, Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Jászberény: Menczeles – Ludasi (László, 67.), Sárossy (Nagy Sz., 79.), Lami, Perevuznik, Horváth A. – Borics (Mertse, 73.), Szőllősi, Varjas – Kurunczi, Remili. Vezetőedző: Lakatos Béla.
Gólszerző: Kis Sz. (26.), Popescu (60.), Virág (76.), Orovecz (93.), ill. Ludasi (8.), Borics (58.).

Az első félidőben húsz percnyi előnyt adtunk a Jászberénynek. A vendégek már a 8. percben vezetést szereztek: egy védőktől kapott ajándék labdát Ludasi 8 méterről vágott a felső sarokba. A mély talajon sok hiba csúszott az átadásokba, a félidő közepétől azonban egyre inkább fölénybe került az FSK. Hamarosan jött is az egyenlítő gól is.  A 26. percben: Achim Sebastián tálalt pontosan Kis Szabolcs elé, aki 11 méterről nem hibázott. A folytatásban többet támadott a Gyarmat, a kapu előtt azonban elfogyott a tudományunk. A második félidőben sem változott a játék képe, túlnyomó részt a jászságiak térfelét pattogott a labda. A védelmünk azonban egy újabb ajándékkal lepte meg a vendégeket. Az 58. percben a jobb szélen hosszan felívelt labda Borics elé került, aki bevezette a tizenhatoson belülre és 10 méterről a hezitáló Fildan mellett a bal alsó sarokba passzolt. Nem sokáig örülhettek azonban a jászságiak, mert két minutával később Pataki beívelését, Popescu az ötös vonaláról átfejelte a kapus felett. Ezt is hasonlóan óriási hiba előzte meg, mint 2 minutával előzőt. Nagy erőkkel támadott csapatunk, ennek eredményeként a 76. percben Achim Sebastian pontos centerezését némi tumultus után, Virág estében kotorta a kapuba. A látogatók a végjátékban kinyíltak az egyenlítés érdekében, ezt kihasználva utolsó momentumként Orovecz biztosította be a győzelmünket.

Jó: Achim S., Pataki, Achim Á., ill. Ludasi.

Boros Tibor:Ennyi gyenge egyéni teljesítmény mellett még soha nem nyertünk NB III-as mérkőzést, lehet, hogy párakat nyomaszt a személyes jövőjük alakulásának a terhe, de ilyen produktum után, ezt meg is értem.