Egy pont jutott a kellemes napsütésben

Egy pont jutott a kellemes napsütésben

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 11 (00)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 180 néző. Vezette: Gál Péter (Gordos Árpád Mihály, Piskóczi Viktor).

DEAC: Ratku – Lakatos, Ujvárosi, Orosz, Papp F. (Bényei, 8.) – Soltész, Sándor (Bidzilya, 38.), Kónya, Al-Sheraji (Jankelic, 69.) – Kerekes, Virág G. (Béke, 69.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski, Raducu, Oltean, Pataki – Achim Á. – Achim S., Bódis, Kis Sz. (Bajor, 73.), Szilágyi (Virág T., 57.) – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Kerekes (61. – 11-esből), ill. Raducu (63.).

Az első félidő túlnyomó részében a két tizenhatos között gyűrte egymást a két csapat. Labdabirtoklás tekintetében kiegyenlített játék folyt. Egy komoly helyzetünk adódott, mikor Popescu fejére érkezett egy pontos beadás, de a hazai védő kilökte a labda alól,  a spori valószínűleg másfele nézett, mert annyira egyértelmű szabálytalanság volt, hogy ha a meccset nézi, nem maradt volna néma a sípja. A második félidőt élénkebben kezdték a csapatok, a DEAC kétszer is veszélyeztette a kapunkat, de a védőink jól látták el a feladatukat. Egy ajándék büntetővel a 61. percben mégis előnyt szerzett a hazai együttes. A labdára startoló Fildan kapust Virág lökte meg az alapvonal közelében, a játékvezető pedig nagy meglepetésre kifele rúgás helyett, 11-est ítélt, amit Kerekes erővel a bal sarokba lőtt. Hamarjában jött az egyenlítése is. A 63. percben Achim Sebastian bal oldali szögletét Raducu bólintotta közelről a hosszú sarokba. A gólváltást követően ismét elbóbiskolhatott a kellemes napsütésben a játékvezető, mert Achim Ádámmal szemben követtek el nyilvánvaló szabálytalanságot az ötösön, de nem sikerült észrevenni a mindenki számára észrevehetőt. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, de a kellemes napsütés negatív hatása miatt lehet hiányérzetünk. Győzelmet érdemeltünk volna.

Jó: Kónya, Kerekes, Ujvárosi, ill. Oltean, Urbanowski, Bódis, Achim Á.

Boros Tibor: – A mai mérkőzésen nagyon egységesek voltunk. A győzelem is benne volt a játékunkban. A fair play szellemében vannak etikai normák, amiket kötelezőnek kell tekintenünk magunkra nézve, el kell fogadnunk, hogy a játékszabályok betartatására a játékvezető hatalommal van felruházva és korlátlan joga van minden döntés meghozatalához. Az ilyen hatalom gyakorlásához magas etikai szintre van szüksége. Úgy gondolom mi is méltósággal felnőttünk ehhez a szinthez a döntések elfogadásával.