Idő előtt búcsúztunk el a kupától

Idő előtt búcsúztunk el a kupától

Idő előtt búcsúzott csapatunk a MOL Magyar Kupától, miután a 64 közé jutásért lejátszott szombati mérkőzésen hazai környezetben alulmaradt az NB III-as bajnokság Nyugati csoportjában szereplő, újonc Gárdony-Agárd együttesével szemben.

Füzesgyarmati SK–Gárdony-Agárd Gyógyfürdő SE 1–2 (0–1)
Füzesgyarmat, 250 néző. Vezette: Erdélyi Bence.
Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S., Raducu, Lippai, Szabó R. (Ramos, 46.), Achim Á., Vajda, Kis Sz., Shadi, Vincze (Balogh G., 46.), Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gárdony: Schener – Ujvári, Cziklin (Parádi, 88.), Zsigmond, Balogh P. (Kovács Á., 57.), Tóth T., Koronczi, Balogh B. (Király, 77.), Mód, Rodenbücher, Kercsó. Vezetőedző: Oláh Attila.
Gólszerző: Vajda (62.), ill. Balogh P. (34.), Zsigmond (85.).

Az első félidőben nem bírtuk feltörni a gárdonyi bunkert, a vendégek pedig egy potyagóllal szereztek vezetést. Fordulás után nagyot javult a játékunk, ekkor már kiérződött, hogy a fiúk átélik: itt könnyen baj is érthet bennünket. A 62. percben Vajda Roland révén összejött az egyenlítés, aki a jobb összeköt helyéről, a büntetőponttal egy magasságból úgy tekert a hosszúba egy szabadrúgást, hogy senki nem ért bele, a megdermedt kapus pedig nem tudott hárítani: a folytatásban a győztes gól eléréséért építkeztünk, akadtak is ígéretes lehetőségeink, az i-re a pontot mégis a vendégek tették fel a 85. percben egy átlövéssel.
Fájó, hogy búcsúznunk kellett, hiszen a 90 perc során lényegesen többet tettünk a továbbjutás kiharcolásáért, mint ellenfelünk, de a fociban nem mindig a jobbik fél nyer.

Jó: Schener, Ujvári, Cziklin, ill. senki.

Boros Tibor: – Az első félidőben számos gyenge teljesítményünk volt, ezt próbáltuk korrigálni a szünetben. Látványosan feljavult a játékunk és számos ziccert kihagytunk, a vendégek azonban két kapuralövéssel megnyerték a mérkőzést. Az a minimum, hogy mindannyian rosszul érezzük magunkat! Konklúzió, hogy ez már a szezon harmadik olyan mérkőzése, amikor egyértelműen jobbak voltunk az ellenfélnél, de sajnos kreativitás híján elmarad az eredményesség. Valamit ki kell találnunk az ilyen szinten visszazáró ellenfelekkel szemben.

Kép: Vajda Roland találata után újra élt a továbbjutás reménye. Fotó: Erdős Kiara