Továbbjutás az elvárás

Továbbjutás az elvárás

A Magyar Kupában debütál szombaton délután csapatunk, amikor is 15 órától a Gárdony-Agárd Gyógyfürdő SE együttesét fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A Fejér megyei alakulat újonc a harmadosztályban és az eddigi 10 mérkőzéséből kettőt sikerült megnyernie. Ezen túlmenően van három döntetlenje és öt veresége, amivel a Nyugati csoportban a 15. helyet foglalja el.

Boros Tibor szakmai koordinátor a következőket vélte fontosnak elmondani a találkozó kapcsán: – Igyekszünk nagyon komolyan venni a sorozatot, melyet jó kiugrási lehetőségnek tekintünk. Bajnoki ritmusban készültünk az előttünk álló találkozóra, a lehető legerősebb összeállításban lépünk a közönségünk elé. Csupán Cristian Cigan játékától kell eltekintünk, illetve a kapuban Ferenczi József kap bizonyítási lehetőséget kap. Az U19-es együttesünk létszámgondjai miatt három fiatal kerettagunk a párhuzamos ifjúsági mérkőzésen jut szerephez. A továbbjutást tűztük ki célul, hazai környezetben ez reális elvárás, nem titkoljuk, hogy a későbbi fordulók során szeretnénk egy patinás csapatot vendégül látni.

A MOL Magyar Kupa idei kiírására összesen 480 csapat nevezett. A megyei selejtezőkből 47 együttes került a főtáblára, hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, húsz másodosztályú és 12 élvonalbeli csapat, így alakult ki a 128-as mezőny. A lebonyolítás annyiban változott, hogy amíg az előző kiírásban a nyolcaddöntőtől kétmérkőzéses párharcokat rendeztek, addig mostantól egészen a fináléig egyetlen találkozó dönt. Döntetlen esetén a büntetőpontról elvégzett rúgásokkal dől el a továbbjutás.

MOL Magyar Kupa, a 64 közé jutásért
Szeptember 19., szombat, 15.00:
Füzesgyarmati SK–Gárdony-Agárd Gyógyfürdő SE
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Erdélyi Bence (Dobos Dávid, Kovács Zoltán)