Húsz csapattal rajtol a bajnokság

Húsz csapattal rajtol a bajnokság

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, amely a bajnokságok nevezési határidejét 2020. július 3. (péntek), 12 órára módosította. A grémium elfogadta a jövő idényre vonatkozó részletes versenykiírásokat is.

Ennek megfelelően a 2020-2021-es évad a Merkantil Bank Liga és az NB III-as küzdelmekkel indulhat augusztus 2-án. Az OTP Bank Liga augusztus 15-én, a futsalbajnokság és a Simple Női Liga várhatóan augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.
A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a következő évi férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak. Az eddigi 48 helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3×20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megye I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet – írja az MLSZ.hu.

Kép: Áchim Ádámékra maratoni hosszú bajnokság vár. Fotó: Nagy Marcell