Hazai döntetlennel búcsúzott a csapat

Hazai döntetlennel búcsúzott a csapat

Az utolsó hazai bajnoki mérkőzésén döntetlenre végzett csapatunk, amely hiába vezetett két alkalommal, így is csupán egyetlen pontot tudott otthon tartani a véleményes büntetőkből kétszer egyenlítő Tiszaújvárossal szemben. A fiúk a 8. helyről várhatják az utolsó hétvégét.

Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros 22 (21)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
400 néző. Vezette: Dobai János (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Füzesgyarmat: Fildan – Hajdu (Lukács, 67.), Nagy T., Raducu, Varga M. – Sipos, Toca – Styecz, Kis Sz. (Bakk, 82.), Pataki (Bajnók, 72.) – Urbán. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Nagy P., Orosz, Turcsik, Illés – Márton, Hussein, Bussy, Kovács P. – Nagy D. (Pap, 66.), Balogh G. Edző: Gerliczki Máté.
Gólszerző: Urbán (22.), Nagy T. (47.), ill. Nagy P. (45., 60mindkettőt 11-esből).

Heves jégeső hullott Füzesgyarmatra közvetlenül a meccs előtt, ezért 10 perces késéssel indult útjára a labda. A csúszós talaj nekünk kedvezett inkább, tetszetős támadásokat vezettek késztettük védekezésre a látogatókat. A 22. perc meg is hozta az igyekezetünk jutalmát, hiszen Kis Szabolcs balról kapu elé ívelt labdáját a rövid sarokra érkező Urbán a hosszú alsóba csúsztatta, 1–0. A folytatásban sem hagyott alább a támadókedv, az újabb gólok azonban elmaradtak. A játékrész végén azután felgyorsultak az események. A 45. percben Hajdu viaskodott az emberével a 16-os oldalvonalánál, mindketten a földre huppantak, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Nagy Péter váltotta gólra. A vendégek egy perccel később felső léces kapufát is szereztek egy szépen felépített támadásból, ebből indult a második gólunk története. Már csak egy hosszú felívelt labdára maradt idő a hosszabbításból, amit Hajdu fejelt vissza az ötösre Nagy Tibor elé, aki hanyatt vetődő mozdulattal húzta a hálóba a labdát, 2–1.
Szünet után a vendégek már többet kezdeményeztek, ami kedvezett az előny birtokában kontrákra apelláló csapatunknak. A 60. percben egy szélről a hosszúra lőtt labdánál Nagy Tibor emelkedett fel a vendégek támadójával, és elegáns mozdulattal tisztázott előle, de a játékvezető másként látta és újból a 11-es pontra mutatott. Az újabb büntetőt ezúttal is Nagy Péter végezte el, aki magabiztos végrehajtónak bizonyult, 22. A következő 10 perc arra ment el, hogy felocsúdjanak a fiúk a ledöbbenésből, de ezt a lélektani előnyt nem tudta kihasználni a Tiszaújváros. A mérkőzés utolsó negyedében három támadó típusú játékost cserélt Boros Tibor, ennek hozományaként újra támadásba lendültünk. Csak idő kérdése volt a győztes gól bevitele, de több olyan jelent is akadt a vendégek kapuja előtt, amiből a másik oldalon büntető született, ezekben az esetekben azonban rendre néma maradt a síp.
A két büntetővel együtt is végig nekünk állt a meccs, azonban a két együttest ezen a napon nem mérték egyforma mércével.
Jó: Urbán, Raducu, Toca, Kis Sz., ill. Bussy, Nagy P., Tóth Cs., Orosz, Balogh G.
Boros Tibor:A mai mérkőzésre az volt az elvárás a játékosokkal szemben, hogy a múlt hét után hozzáállásban ismét hozzák a megfelelő szintet. Megnyugvással tölt el, hogy a ma pályára lépők közül ennek majdnem mindenki eleget tett.
Gerliczki Máté:
Végig ötletesen játszottunk. Az igaz, hogy az első 25 percben a hazaiaknak nagyon sok helyzetük volt és fölényben játszottak, az utolsó 25 perc viszont a miénk volt, így reális a döntetlen.

Dr. Kincses László

Kép: A kispadon a szakmai stáb sem mindig tudta követni a sajátos szabályalkalmazást. Fotó: Nagy Marcell