Az év utolsó hazai erőpróbája

Az év utolsó hazai erőpróbája

A bajnokság utolsó hazai erőpróbája vár labdarúgóinkra vasárnap, amikor is 17.30 órától a Tiszaújváros látogat Lázár Gyula Városi Sporttelepre. A tabella 4. helyén álló dél-borsodi alakulat 4 pont előnnyel rendelkezik a 7. pozíciót elfoglaló csapatunk előtt, amely nem mondott még le az előrelépésről, igaz ehhez lényegesen többet kell tenni, mint legutóbb Miskolcon.

– A játékosok is belátták, hogy fejben nem voltak topon, így a Diósgyőr megérdemelt győzelmet aratott. Az én meglátásom szerint főként mentálisan maradtunk el korábbi önmagunktól, amit valószínűsíthetően a bennmaradás elérése váltott ki. Magam is beleértve, tudat alatt mindenki megkönnyebbült, hogy lekerült a teher a vállunkról, ezzel pedig az új szerződések reményében extrán motívált diósgyőri játékos ragyogóan éltek – indokolta meg az előző heti halványabb teljesítményt Boros Tibor.
A szakmai koordinátor azt szeretné elérni, hogy játékosai a bajnokságból hátra lévő két mérkőzésen vegyenek példát a miskolciaktól, és hozzák ki magukból a maximumot, ezzel is kedvezőbb tárgyalási alapot teremtve a saját jövőjüket illetően.
– Hétvégi ellenfelünk rendkívül egységes, masszív csapat, tavasszal már az eredmények is a tudásszintjének megfelelően alakultak. Az ellenük célravezető stratégia kapcsán két alternatívánk van, de még kétséges, hogy melyik lehet a hatékonyabb, ez csak a szombati edzés után, vagy a meccs reggelén forrja ki magát. Sajnos több emberünket is nélkülöznünk kell. Villand Róbertnek kigyűlt az öt sárgája, Vincze Dániel pedig combizom-szakadás miatt biztosan nem játszhat. Nagy Sándor betegséggel, Varga Márkó sérüléssel bajlódott a héten, így az ő szerepvállalásuk is kérdéses, letelt viszont Urbán Sándor eltiltása, aki visszakerülhet a csapatba – foglalta össze a vasárnapi meccsel kapcsolatos aktualitásokat Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 29. forduló
Május 27., szombat, 17.00.
Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros
Vezeti: Dobai János (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd)

Címlapon: Szurkolóink a Tiszafüred ellen nyújtott játékkal és eredménnyel bizonyára kiegyeznének az évzárón is. Fotó: Erdős Csaba