Előre három, hátra két helyet léphetünk még

Előre három, hátra két helyet léphetünk még

A vasárnapi hazai döntetlent követően a 8. helyről várhatja csapatunk a hétvégi utolsó bajnoki fordulót. Hét rivális előttünk, hét mögöttünk, joggal mondhatjuk tehát, hogy az arany középúton járunk, ezzel együtt a bajnokság zárónapi történései még pozitív és negatív irányba is változtathatják a pillanatnyi sorrendet.

Mindezt természetesen a Tállya elleni eredmény befolyásolja leginkább, nem mellékes azonban a közvetlen riválisok szereplése sem. Annak érekében, hogy megpróbáljunk kicsit a jövőbe fürkészni, áttekintettük a hétvégi játéknap párosítását és a várható fejleményeket.
Kezdjük is nyomban a mi meccsünkkel, ahol sikerünk esetén biztosan feljebb kapaszkodhatnánk a tabellán, csak az a kérdés, pontosan hány helyet. A szabadnapos Nyírbátor mindenképpen mögénk kerülne, és ugyanez történhetne a Jászberénnyel, amennyiben nem nyerne az ezüstérmes, de idén az őszi sikereiből „táplálkozó” ESMTK otthonában, illetve a Diósgyőrrel, ha nem szerez legalább pontot Debrecenben. A döntetlennel már megőrizhetnék pozíciójukat a borsodiak, mivel azonos győzelmünk lenne velük, de a gólarányuk pillanatnyilag tízzel jobb nálunk.
A legkedvezőbb esetben tehát 5. helyen végezhetünk, de lássuk mi történik, ha a Tállyával szemben döntetlenre végzünk, avagy pont nélkül maradunk? Nos a képlet viszonylag egyszerű, tekintettel arra, hogy egyik esetben sem léphetnénk feljebb, viszont akár két pozíciót is veszíthetnénk. A közvetlenül mögöttünk álló Cigánd és a ránk még szintén veszélyes MTK II. is csak győzelme esetén előzhet meg bennünket, de mindkét riválisnak legalább olyan nehéz dolga lesz vasárnap idegenben, mint nekünk, tehát ez az opció várhatóan nem fenyeget.
Ami pedig a csoporton belüli lényegi kérdéseket illeti, az első két hely eldőlt, a bronzérmét a Putnok már egy döntetlennel bebiztosíthatná Balassagyarmaton, ami azonban a nógrádiak búcsúját is jelentené egyben, ezért ott késhegyre menő csatára van kilátás. Az eredmények számára kedvező alakulása esetén még bennmaradhat a sereghajtó Tiszafüred is. Ehhez azonban bajnokot kell vernie otthonában, a Balassagyarmatnak nem szabad nyernie, a Tállyának pedig pontot szereznie ellenünk. Erre mondják azt, hogy a remény hal meg utoljára, mindenesetre jócskán marad izgalom még vasárnapra.

Íme a 30. forduló párosítása:
Tállya KSE–Füzesgyarmati SK
Tiszaújvárosi FC–Cigánd SE
Erzsébeti SMTK–Jászberényi FC
Gyöngyösi AK–MTK Budapest II.
Tiszafüredi VSE–Monori SE
Balassagyarmati VSE–Putnok FC
Debreceni EAC–Diósgyőri VTK II.
Szabadnapos: Nyírbátori FC

Kép: Múcsonyban remélhetőleg jobb talajú pálya fogad bennünket, mint a Putnok elleni márciusi idénynyitón. Fotó: Ács Zsolt Jr.