Három ponttal kalkulál a szakvezetés

Három ponttal kalkulál a szakvezetés

A második tavaszi erőpróba előtt áll csapatunk, amely vasárnap Gyöngyösön vizitel. A hazaiak vereséggel kezdték az évet Jászberényben, és változatlanul a tabella 12. helyén állnak. Mi viszont a Sényő elleni hazai döntetlennel egyetlen pozíciót veszítve az ötödikek vagyunk, ami az előttünk álló találkozó eredményétől függetlenül nincs veszélyben.

A heti felkészülésünket most először az instat videóelemző rendszer is segítette – kezdte visszatekintését az előző hétvégére Boros Tibor szakmai koordinátor. – A Sényő elleni találkozót ennek segítségével alaposan kivesézhettük. A látottak alapján aligha tehetünk szemrehányást önmagunknak a győzelem elmaradásért. A meccs egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy nem járunk rossz úton, és ami különösen fontos, a játékosaink végig az eltervezett szerkezetnek megfelelve, csapatként funkcionálva hozták le a találkozót. Sajnos megvoltak az egyéni hibák, mind a saját, mind az ellenfél kapuja előtt, de a videoprogram nélkül is nyilvánvaló volt számunkra, hogy nem a csapatszerzetere vonatkozóan kell markánsan előrelépnünk, hanem ezen a területen.
Érthető tehát, hogy a heti felkészülés során ezt sulykoltuk, és a saját játékunkat próbáltuk egyszerűsíteni. Közelegnek a
tabellán előttük álló ellenfelekkel szembeni rangadók, ahol a stabilitásnak nyilvánvalóan komoly szerepe lesz.
– A csapatjáték tekintetében nincs okunk változtatni az előttünk álló mérkőzésre, hiszen az jól működött. Fontos volt még a heti munka során a csapatrészek összehangolásának finomítása, és hogy a kis lemaradással küszködő néhány játékosunk utolérje magát. A Gyöngyössel már meggyűlt a bajunk, tavaly vereségek szenvedtünk tőle itthon,
éppen ezért nem vehetjük félvállról a hétvégi erőpróbát. Nagyon masszív alakulat, amely ellen nehéz játszani, kicsit emlékeztet az NB III-ban eltöltött első féléves időszakunk csapatára. Mindenképpen oda kell figyelnünk a pontrúgásaikra, illetve az ékjátékuk semlegesítésére, támadásban pedig futásra kell kényszerítenünk őket, mert a pozíciós játékban erősek fogalmazott Boros Tibor.
Azt is megtudtuk a szakmai vezetőtől, hogy a stáb gondját a sérült játékosok pótlása jelenti, hiszen idén még nem akadt olyan hét, amikor teljes kerettel dolgozhattak volna. Ezúttal Kis Szabolcs, Kincze Ervin és Pölöskei Péter hagyott ki foglalkozásokat, nem is biztos, hogy bevethető állapotba kerülnek a mérkőzésre. Boros Tibor hozzáfűzte még a gyöngyösi bajnoki kapcsán, hogy támadó focit szeretnénk játszani, dominálni a mérkőzést és persze a három pont megszerzése érdekében kelünk útra Gyöngyösre.

NB III Keleti csoport, 18. forduló
Március 17., vasárnap, 14.30.
Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Takács Ákos (Kövér Tamás, Benkő Róbert).

Kép: Vincze Ákoséknak komoly figyelmet kell majd szentelniük a gyöngyösiek támadóira. Fotó: Csabai István