Három pont, Székely Dávid mesterhármasával

Három pont, Székely Dávid mesterhármasával

Székely Dávid mesterhármasával idegenben szerzett 3 pontot csapatunk, amely a Keleti csoport 18. játéknapján Gyöngyösön lépett pályára. A zuhogó esőben nem láthattak gólt a nézők az első félidőben. Szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk és egy átlagon felüli egyéni teljesítménnyel sikerült felülmúlnunk a jól küzdő házigazdákat. Ezzel a sikerrel a tabellán „bebetonoztuk” magunkat az első öt között.

Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 13 (00)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Gyöngyös, 1
20 néző. Vezette: Takács Ákos (Kövér Tamás, Benkő Róbert).
Gyöngyös: Halasi – Tatár (Niedermüller, 73.), Gergely, Fehér I., Rédei – Petrezselyem (Czéh, 73.), Tarnai, Gábriel, Forgács – Papp M. – Laurinyecz. Edző: Török János.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki – Székely, Kis Sz. (Szász, 69.), Villand, Lukács (Faggyas, 82.) – Popescu (Styecz, 85.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Laurinyecz (58.), ill. Székely (54., 60., 71.).

A kezdőrúgás pillanatától jól látható volt, hogy a házigazdák visszazárnak a saját térfelükre. Ennek megfelelően végig támadtuk az első félidőt, azonban esőtől felázott talajon sokat hibáztunk. Így is volt két nagy lehetőségünk, de a kapu előtt mindkétszer rossz döntést hoztak támadóink.
Szünet után pontosabbá vált a játékunk, a támadás felépítések is lényegesen több veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára. Az 54. percben ennek a hozománya volt a vezető találat. Székely Dávid egyedül három ember között tartotta meg a labdát a jobb szélen, majd miután átjátszotta magát rajtuk, rávezette a játékszert a belső védőre és 14 méterről ballal kilőtte a hosszú felső sarkot, 01. A folytatásban is támadott a Gyarmat, de Pataki Zalán ziccerben rosszul találta el a labdát, a felszabadításból pedig a gyöngyösiek megtaláltak az egyke támadójukat, Laurinyeczet, aki egalizálni tudott, 11. A lendületünket nem törte meg a bekapott gól. Pár pillanaton belül Popescu ültette hintába ellenfelét az ötös sarkánál, már csak a kapussal szemben állt, de önzetlenül középre passzolt, ahol Székelynek nem volt nehéz dolga a kapuba juttatni a labdát, 12. Változatlanul támadásban maradtunk, de egy kósza kontránál Fildannak kellett bravúrt bemutatnia. Ezzel a hevesiek el is lőtték a puskaporukat. Egyre nagyobb fölénybe kerültünk, és Székely Dávid a harmadik találatával saját maga és a csapat számára is feltette a koronát, 13.
A
házigazdák a várakozások szerint masszívan védekeztek, de miután már szaladniuk kellett az eredmény után, már több terület adódott támadóink előtt, ami a gólokban is megmutatkozott.
Jó:
Fehér, Laurinyecz, Gábriel, ill. Székely (a mezőny legjobbja), Achim, Popescu, Villand.
Török János: – Az ellenfél kihasználta a bal oldali védelmünk megingásait. Kettő-egynél volt egy nagy lehetőségünk, utána a szervezett Füzesgyarmat megérdemelten nyert.
Boros Tibor: –
Úgy készültünk, hogy a hazaiak masszívan fognak védekezni. Az első félidőben ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni, de ma egy klasszis egyéni teljesítmény jelentette a mérleg nyelvét.

Kép: A fiúknak különösen a második félidei teljesítményért jár ki a dicséret. Fotó: Erdős Csaba