Harcos ellenfelet győztünk le jó támadójátékkal

Harcos ellenfelet győztünk le jó támadójátékkal

Sorrendben a harmadik hevesi ellenfelét is felülmúlta csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 33. fordulója keretében. Az újabb sikerrel két pontot tudott faragni a már dobogós Jászberénnyel szemben a Keleti csoport tabelláján.

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 3–2 (2–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 70 néző. Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Ruzicska Máté).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O., Achim Á., Pataki – Karikás (Ramos, 77.), Shadi, Kis Sz. (Csörgő, 82.) – Popescu (Vajda, 85.), Cigan (Bereczki, 85.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gyöngyös: Halasi – Tarnai, Gohér, Pölöskei, Földi – Márkus, Bartha (Molnár M., 61.), Csillik (Borbély, 61.), Eichenvalder – Bartusz, Németh Sz. (Gaal, 61.). Edző: Labancz Róbert.
Gólszerző: Cigan (13., 32.), Shadi (59.), ill. Bartusz (24.), Molnár M. (89.).

Csapatunk kezdettől nyomás alá helyezte a vendégeket, ennek pedig már a 13. percben meglett az eredménye, amikor is Achim Sebastian és Kis Szabolcs összjátéka után Cigan Cristian elé került a labda, aki a 11-es pontról a bal alsó sarokba belsőzött, 1–0. A mezőnyfölény ellenére a vendégek számára elegendő volt egyetlen hiba az egyenlítéshez. A 24. percben a félpályánál Tóth Olivér elcsúszott, így Bartusz egyedül vezethette kapura a labdát a bal szélen, eltolta a kifutó Fildan Calin mellett is és a rövid sarokba helyezett, 1–1. Nem sokáig tarthatott azonban a gyöngyösiek öröme, mert a 32. percben jött az újabb találatunk. Shadi szerzett labdát a félpályán, majd Achim Sebastiant dobta játékba, a szélső a hosszún érkező Cigan Cristian felé ívelt, aki közelről a hálóba fejelt, 2–1.

A második félidőt is mi irányítottuk, és az 59. percben úgy tűnt pontot is teszünk a meccsre. Ügyes háromszögelés után Karikás Krisztián tört kapura a jobb szélen, középre centerezett Ciganhoz, aki visszagurított Shadi elé, a középpályás pedig a tizenhatosról jobb külsővel, kapásból kilőtte a jobb felső sarkot, 3–1. A Gyöngyös a hátralévő időben sem mutatott annyit, hogy legyen esélye pontszerzésre, a végén mi is kellettünk a szépítésükhöz. A 89. percben labdaszerzést követően a jobb szélen Molnár Marcellt hozták helyzetbe, aki ügyesen vette át a labdát, majd 15 méterről elemi erővel bombázott a kapufa segítségével a hálóba, 3–2.

Jó: Cigan (a mezőny legjobbja), Achim Á., Kis Sz., Shadi, ill. Gohér, Földi, Pölöskei, Tarnai.

Boros Tibor: – A végeredmény egy kicsit csalóka. Igen komoly hibákra volt szükség a részünkről, hogy a számszerű eredmény szoros képet mutasson, ugyanakkor a támadójátékunk minőségi volt, a gólok mellett számos szép akciót is is fel tudtunk építeni. Továbbra is él a dobogós remény!
Labancz Róbert: – Egy komoly játékerőt képviselő csapat dolgát próbáltuk megnehezíteni, pici szerencsével pontot is szerezhettünk volna, de a meccs összképe alapján megérdemelt hazai győzelem született.

Kincses László

Kép: Jól harcoló ellenfelet múltunk felül eredményes játékkal. Fotó: Erdős Kiara