Győztes rajtban bizakodunk

Győztes rajtban bizakodunk

Két hónapja és egy napja lesz szombaton, amióta nem játszott tétmérkőzést csapatunk. Holnaptól azonban megkezdődik az erőltetett menet: 16 bajnoki és minimum egy kupatalálkozó szerepel az őszi naptárban, de reményeink szerint ebből a „műfajból” is több jut majd számunkra. Indításként a Nyírbátor érkezik a Lázár Gyula Városi Sporttelepre, a labda pontban 17 órakor indul útjára.

A felkészülésünk utolsó hete természetesen illeszkedett az alapozó munkába, de már a bajnoki ritmushoz igazodott. Gyakoroltuk a Nyírbátor ellen eredményre vezethető taktikát, két foglalkozás napirendi pontját képezte az ellenfelünk játékának semlegesítésére kigondolt stratégia megvalósítása. Lendületes, szervezett csapat a bátori, amely Reznek Donát mozgatásával próbálja bejátszani az üres területeket. A keretükben több tehetséges nyíregyházi fiatal kapott helyet, és immár náluk futballozik a Szolnokról igazolt rutinos támadó, Katona György is mondta a találkozó kapcsán Boros Tibor.
Aktuális ellenfelünk hétvégén Debrecenben tartotta a bajnoki főpróbáját, és bár a tesztmeccsek eredményeiből messzemenő következtetést nem érdemes levonni, a DEAC elleni 3–3-as döntetlen nyílt sisakos játékra utal.
Alapvető követelmény lesz részünkről a szervezett játék, a gyakoroltakat várjuk vissza a csapattól, úgy gondoljuk, hogy ez elég lehet egy szoros győzelemhez. A mérkőzés előtt egyértelműen csak a három pont megszerzése lebeghet a szemünk előtt. Eltiltottunk nincs, csupán Popescu Robertre és Sebe Attilára nem számíthatunk, azaz a bőség zavarával küzdünk tette hozzá a szakmai koordinátor.

NB III Keleti csoport, 1. forduló
Füzesgyarmati SK–Nyírbátori FC
Vezeti: Antal Péter (Molnár Alex, Marozsi Gábor Levente)

Kép: A Kolozsvár elleni eredménnyel bizonyára mindenki kiegyezne. Fotó: Erdős Csaba