Öt közé várja csapatunkat a szakvezetés

Öt közé várja csapatunkat a szakvezetés

Szombaton kezdetét veszi a 2018/19-es NB III-as labdarúgó-bajnokság, amelyet csapatunk háza táján is komoly várakozás előz meg. Tavaly újoncként 8. helyen zártuk az első évet, amit most szeretnénk felülmúlni. A szombati, Nyírbátor elleni hazai szezon nyitány előtt Boros Tibor szakmai koordinátorral elevenítettük fel a gárda elmúlt heteit, illetve a küszöbön álló bajnoki évvel kapcsolatos várakozásokat.

– Hathetes felkészülési időszakon vagyunk túl, a terhelés és a formába hozás időszaka a tervezettek szerint alakult, napi aktualitások miatt csak egy-egy alkalommal kellett eltérnünk az eltervezett feladatoktól. A huszonnégy tagú keretünkből két kivételtől eltekintve mindenki végig dolgozta a felkészülést, csupán az áprilisi keresztszalag-műtétjét követően rehabilitációs munkát végző Popescu Robert végzett egyéni edzéseket, illetve az egyik új ember, Sebe Attila hagyta ki az alapozást, aki krónikus izomsérüléssel bajlódik – mondta a felkészülés kapcsán a klub szakmai vezetője, aki alapos vérátömlesztést hajtott végre a keretben.
Kereken 10 új labdarúgó került Gyarmatra, és 8 keresett magának új helyet. Ennek megfelelően csapatépítés is zajlott a felkészülési időszakban, ami a tesztmérkőzések tanulsága alapján jól sikerült.
– Nem csinálunk titkot abból, hogy szeretnénk előrelépni a nyári nyolcadik helyről. Éppen ezért Márkus Zsolt és Csillag László segítségével olyan labdarúgókat igazoltunk, akik minimum enbé-hármas tapasztattal rendelkeznek, vagy magasabb osztályból érkeztek. Az új szerzemények elméleti és gyakorlati szinten is magasabb taktikai és technikai felkészültséggel rendelkeznek. Ennek tulajdonítható, hogy különösebben nem kellett számukra tanítani a legalapvetőbb egyénre szabott csapatszerkezeti mozgásokat. A felkészülési időszak közepétől már érdemben tudtuk gyakorolni a saját arculatunkhoz kapcsolódó alapjátékainkat, amiket még bővítenünk is sikerült – tette hozzá Boros Tibor.
A csapat számára 7 edzőmérkőzés állt rendelkezésre az összecsiszolódáshoz. Ezekből ötöt megnyert, Tiszakécskén döntetlenre végzett, míg a Szeged 2011 elleni 90 percet elveszítette.
– Egy tesztmeccs nem összevethető a bajnokival, az eredményekből nincs értelme következtetéseket levonni. Annál fontosabb szempont volt, hogy jó erőkből álló partnerekkel szemben, egyénileg és csapat szinten is tudatosítsuk az alapjátékunkhoz elengedhetetlen mozgásokat. Ezeket sokat sulykoltuk, hiszen a támadásépítésnél és a védekezésnél is mindenkinek tisztában kell lennie a csapat szerkezetén belül elfoglalt pozíciójával – emelte ki a szakmai koordinátor.
A klub mindenese az elmúlt hetekbe fektetett energiát szeretné viszont látni az eredményességben. A csapat nyári átalakítását és a teljes felkészülési időszakot is ennek rendelte alá stábjával.
– A célkitűzésünk egyértelmű, már a tavalyi év zárásakor megfogalmaztam: minimum három helyet kell javulnunk annak érdekében, hogy az első öt között végezzünk. Előzetes információnk alapján a jól erősítő Jászberény, Tiszaújváros, Putnok trió lehet a legnagyobb ellenfél, bár tudtommal az Erzsébeti SMTK is feljutási terveket sző, és biztosra vehető, hogy a fentről érkező Szolnok sem statiszta szerepre készül – hangsúlyozta a vezető, aki eredményes rajtot vár a fiúktól a szombati hazai nyitányon.
A Nyírbátort látjuk vendégül 17 órától, amelyet az előző évben mindkétszer legyőztünk. A szabolcsiak ennek ellenére egyetlen ponttal többet gyűjtve, közvetlenül előttünk végeztek a tabellán, ami azért árulkodik a képességeikről.
– Kellő információ áll rendelkezésünkre ellenfelünkről, melynek megvan a sajátos arculata és játéka, ebből következőleg csak szervezett csapatként funkcionálva van realitása annak, hogy sikerrel vegyük a találkozót. Természetesen ez a célunk, a saját stílusunkat szeretnénk érvényre juttatni. Az előző idény során az ötödik fordulóban éppen ellenük arattuk az első NB III-as győzelmünket, most esély kínálkozik arra, hogy ne adjunk akkora előnyt a mezőnynek – fejtette ki Boros Tibor.

Az őszi játékoskeret
Keret. Kapusok: Fildan Calin Florin (1988), Ivicsevics Márk Fülöp (1997).
Védők: Raducu Constantin Sorin (1989), Vincze Dániel (1990), Hajdu István (1992), Nagy Tibor (1987), Vincze Ákos (1996), Sebe Attila (1993), Achim Ádám Sándor (1989), Szilágyi Márió (1999 – ROM-HUN).
Középpályások: Toca Bogdan Florin (1991), Styecz Milán (1993), Pataki Lajos Zalán (1995 – ROM-HUN), Kis Szabolcs (1989), Villand Róbert (1989), Urbán Sándor (1989), Kinczel Ervin (1993 – ROM-HUN), Balogh Alex (1996), Prasler Thomas Michel (1989).
Támadók: Popescu Gheorghe Robert (1988 – ROM-HUN), Lukács Zsombor Csongor (1995 – ROM-HUN), Zádori Sebastian Alex (1991 – ROM-HUN), Székely Dávid (1996), Pölöskei Péter (1991).

Kép: A 24 tagú keret kellően bőséges, ezért is várható nagy harc a csapatba kerülésért. Fotó: Erdős Csaba