Nem volt szerencsénk a befejezéseknél

Nem volt szerencsénk a befejezéseknél

Döntetlenre végződött csapatunk hazai premierje az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati nyitányán. A kapu előtti pontatlanságoknak köszönhetően veszítettünk két pontot, a szívósan védekező és szerencsés körülmények között egyenlítő Nyírbátorral szemben.

Füzesgyarmati SK–Nyírbátor FC 11 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
300 néző. Vezette: Antal Péter (Molnár Alex, Marozsi Gábor Levente).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Toca, Pataki – Villand – Kinczel, Kis Sz. (Zádori S., 81.), Balogh A. (Lukács, 73.) – Pölöskei (Prasler, 64.), Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Nyírbátor: VasasBenkő, Szegedi, Boros, BagiFenyőfalvi, MüllerTerdik, Vámos (Reznek, 73.), Pálinkás (Gajdos, 80.) Katona Gy. (Urbán, 93.). Edző: Szilágyi Krisztián.
Gólszerző: Balogh A. (10.), Benkő (67.).

A sárréti nyári forróságban eleinte kölcsönösen kóstolgatta egymást a két fél, a 10. percben kissé váratlanul született meg az idénynyitó gólunk. Pölöskei Péter jobb oldali lekészítését a hosszún érkező Balogh Alex helyezte el a vendégek kapujába, 1–0. A folytatásban is mi irányítottuk a játék menetét, akadtak lehetőségeink, Balogh Alex például többször is helyzetbe került, de az előnyt nem sikerült tovább növelnie. A nyírségiek foggal-körömmel védték a saját tizenhatosuk előterét, és egy-egy veszélyes kontrával próbálkoztak. Közvetlenül a szünet előtt kis híján megszületett a második találatunk is. Kis Szabolcs rövidre ívelt bal oldali szögletét Toca Bogdan csúsztatta tovább, a hosszún érkező Székely fejéről, a kapu torkából, a felső lécre vágódott a labda.
Sorozatos pontrúgások jelezték a fölényünket a második félidő elején, de a kapu elé kerülő labdákat
rendre hárították a bátori védők. A 62. percben Kinczel verekedte magát ziccerbe a jobb szélen, de közeli lövését Vasas hárította bravúrral. Öt perccel később a másik oldalon nem volt ilyen szerencséje Fildan kapusnak, akit egy kisebb tűzijáték után Benkő Balázs kapitulált közelről, bár előtte Toca kétszer is felszabadíthatott volna, 1–1. Nyomban utána Prasler közeli fejesét hárította reménytelennek tűnő helyzetben a vendégek hálóőre. Az ivószünet után a látogatók már az idővel is játszottak. Egyre elkeseredettebben helyeztük nyomás alá az ellenfelet, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyták játékosaink. Zádori, Raducu, Székely majd ismét Zádori előtt adódott ígéretes lehetőség, de mintha meg lettünk volna babonázva ezen a napon. Maradt a döntetlen, amellyel természetesen a nyírségiek lehettek elégedettek.
Jó: Achim, Pataki, Villand, ill. Vasas, Benkő, Szegedi, Boros.
Boros Tibor:Talán még a megye-egyben volt utoljára annyi tiszta helyzetünk, amennyit most nagyvonalúan elpazaroltunk. Nagyon nagy csalódás volt számomra pár emberünk mai teljesítménye, emiatt nem kaptam vissza a gyakoroltakat, és a helyzetkialakítások is csak egy-egy játékosunk egyéni megvillanásából adódtak.
Szilágyi Krisztián: – Úgy gondolom, hogy a meccs összképe alapján igazságos döntetlen született, további sok sikert a Füzesgyarmatnak!

Kép: Kis Szabolcs és Villand Róbert közös erővel próbálja megtartani a labdát a bátoriak védőjével szemben