Gól nélküli döntetlen a tavaszi nyitányon

Gól nélküli döntetlen a tavaszi nyitányon

Pontot szerzett az őszi bajnok ellen NB III-as labdarúgócsapatunk. A vasárnapi tavaszi nyitányon odahaza fogadtuk a Keleti csoportot 13 pontnyi előnnyel vezető BVSC-Zugló együttesét, amely az őszi körösladányi mérkőzése után másodszor maradt gólképtelen.

Füzesgyarmati SK–BVSC-Zugló 0–0
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Hovanecz Máté László, Kövér Tamás).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki – Bódis, Achim S. Kis Sz., Szilágyi Márton (Soós, 65.) – Szabó B. (Bartók, 75.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
BVSC: Kovács B. – Májer, Benkő-Bíró, Bak (Kesselbauer, 86.), Nagy J. – Szilágyi Máté (Király, 86.), Szalánszki (Horváth R., 75.) – Tóth K. (Gergely, 71.), Kelemen (Vernes, 71.), Tamási – Tóth L. Vezetőedző: Urbán Flórián.

Az első félidőben a szél által támogatott fővárosi együttes birtokolta többet a labdát, de a kapura nem jelentett különösebb veszélyt. Mi a biztonságot tartottuk szem előtt, jól zártuk le a pálya védő harmadát, és egy-egy ellenakcióra is képesek voltunk. Mi hagytuk ki a félidő legnagyobb lehetőségét is a 19. percben, amikor Popescu fejese a kapuvasról landolt Kovács kapus kezébe.
Szünet után az első negyedórában kezdeményezőbbek voltunk, a mély talajon azonban nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Aztán átvette az irányítást a BVSC, de hasonló okokból képtelen volt érvényre juttatni mezőny fölényét. Egy említésre méltó lehetőség adódott egyik támadójuk előtt, de az 7 méterről fölé durrantott egy szöglet utáni kavarodásnál.
Összességében a lelkes és szervezett csapatunk rászolgált a pontra a listavezetővel szemben.

Jó: Achim Á., Urbanowski, Raducu, Achim Sz., Kis Sz., Bódis, Popescu, Pataki, ill. Szilágyi Máté, Nagy J., Kelemen.

Boros Tibor: – A meccs előtt aláírtam volna a pontszerzést, amit a mérkőzés után is elfogadok.