Csapatösszetartás jegyében eredményes főpróba

Csapatösszetartás jegyében eredményes főpróba

A Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokság második helyén Jánoshalma vendégeként tartotta meg a bajnoki főpróbáját NB III-as labdarúgó csapatunk. Az eltérő félidők végén nyertük a hat gólt tartogató vasárnapi mérkőzést, és a házigazdák vendéglátásának köszönhetően két napot tölthettük el a bácskai kisvárosban.

Jánoshalmi FC–Füzesgyarmati SK 24 (20)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Jánoshalma, 50 néző. Vezette: Fülöp.

Füzesgyarmat: Fildan (Zsibrita, 60.)Soós (Virág, 60.), Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki (Csukodi D., 80.)Bódis, Achim S. (Csukodi Z., 80.), Kis Sz. – Szilágyi (Szabó B., 30.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Huszka (10.), Papp (21.), ill. Szabó B. (55.), Kis Sz. (67.), Urbanowski (76.), Popescu (90.).

Csapatunk az első félidő során többet birtokolta a labdát, két tiszta lehetősége is volt a gólszerzésre, egy labdaszerzést követően mégis a hazaiak szereztek vezetést a 10. percben. A félidő közepén ez volt a forgatókönyv a második jánoshalmi gól előtt is. Hiába volt több kecsegtető lehetősége a csapatunknak, ezek rendre kimaradtak, a házigazdák viszont változatlanul veszélyesen kontráztak.

A szünetben komoly fejmosás volt az öltözőnkben, a második félidőt még magasabb fordulatszámon kezdték Kis Szabolcsék. Ennek hamarjában szépítés lett az eredménye, egy végletekig kijátszott akciót Szabó Bence zárt le eredményesen. A félidő derekán ledolgozta hátrányát az FSK: egy szöglet utáni szituációnál a tisztán hagyott Kis Szabolcs belsőzött a kapuba. Lendületben maradt a csapatunk, jött az újabb gólja is. A 76. percben egy szögletnél röviden mentettek a védők, Urbanowski pedig 14 méterről kapásból talált be. A végszót Popescu villanása jelentette, aki egy felívelt labdát 16 méterről a kilépő kapus fölött csúsztatott a léc alá.

Összességében véve, a hazaiak főleg az első 45 percben minőségi produktumot tettek le a pályára, bár már ekkor is enyhe fölényben voltunk, szünet után pedig eredményesen tudtuk korrigálni az első félidő során védekezésben elkövetett hibákat és feljavult a helyzetkihasználásunk is.

Boros Tibor: – Szeretném megköszönni a jánoshalmi klubnak és támogatóinak a szívélyes vendéglátását. Részben csapatépítésnek fogtuk fel a hétvégét. Az első félidőben a disznótoros menü eltompított néhány játékosunkat, de az edzőnk szünetbeli fejmosása felébresztett mindenkit. A második félidő feljavuló helyzetkihasználása a mérkőzés összképét is pozitívvá változtatta számunkra.