Balszerencsés vereség

Balszerencsés vereség

A helyzetek alapján akár győzhetett is volna Hajdúszoboszlón NB III-as labdarúgócsapatunk a bajnokság 24. fordulója keretében megvívott vasárnapi mérkőzésen. A lehetőségeinket azonban sorra kihagytuk, velünk szemben a házgazdák egy vitatott akciót gólra váltva, mindhárom pontot begyűjtötték, ezzel a hibátlan mérlegüket is megőrizték velünk szemben.

Hajdúszoboszlói SE–Füzesgyarmati SK 1–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Hajdúszoboszló, 200 néző. Vezette: Valu Tibor (Benkő Róbert, Sztányi Tibor).
Hajdúszoboszló: Mészáros D. – Czene (Sütő, 75.), Vincze, Barnucz, Fenyőfalvi – Balla, Nagy R. K., Szathmári, Constantinescu (Berdó, 80.) – Kónya, Karika (Drobina, 67.). Vezetőedző: Szűcs Sándor.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki – Bódis, Achim S. (Vasziljevics, 67.), Kis Sz., Szilágyi M. (Virág, 88.) – Bartók (Szabó B., 23.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Fenyőfalvi (53.).

Jobbára mezőnyjátékkal telt az első félidő a mély talajú pályán. Jól megszerveztük a védelmünket, amivel a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni. Helyzetek is csak előttünk adódtak. A 25. percben Popescu távoli lövését tolta ki a léc alól a szoboszlói kapus, aki 10 minutával később Raducut ütötte el, de a büntető elmaradta. A sértett közvetlenül a szünet előtt vehetett volna nemes bosszút, azonban kimaradt a nagy lehetőség.
A második játékrészt Popescu óriási ziccere vezette be, aki a gyakorlatilag üres kapuba nem tudott betalálni, a másik oldalon viszont az első lehetőségét gólra váltotta a hazai gárda Fenyőfalvi révén, aki egy erősen lesgyanús szituációban találta magát szemben Fildan kapussal szemben. A hátrányba kerülő csapatunk nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, többször is önfeláldozóan blokkolt a hazai védelem. A szoboszlóiak kontráztak, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Popsecu fejesénél pedig Mészáros kapusnak kellett bravúrt bemutatnia a 73. percben. A végjátékhoz érve fokozták a nyomást a vendégek, az utolsó percekben már a védők is támadót játszottak, de a hajdúságiak kiállták ezt az időszakot és szerencsés győzelmet ünnepelhettek.

Jó: Fenyőfalvi, Mészáros D., Vincze Á., Constantinescu, ill. Bódis, Achim Á., Raducu, Szabó B.

Boros Tibor: – Több lehetőségünk volt, mint az ellenfelünknek, de mivel kihagytuk a kihagyhatatlant is, ráadásul több kétes szituációból is rosszul jöttünk ki, keserű szájízzel zártuk a találkozót.