Első tavaszi siker egy esős, szeles februári napon

Első tavaszi siker egy esős, szeles februári napon

Első tavaszi sikerét ünnepelhette vasárnap NB III-as labdarúgócsapatunk, a bajnokság 23. játéknapján hazai pályán múltuk felül az Egert, ezzel megszilárdítottuk pozíciónkat a tabella középső szektorában. A  siker értékét növeli, hogy egy veszélyesen támadó ellenféllel szemben zsebeltük be a pontokat.

Füzesgyarmati SK–Eger SE 21 (00)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 100 néző. Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Aczél Tibor).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á. (Urbanowski, 46.), Raducu, Vasziljevics (Csukodi D., 78.), Pataki – Bódis, Achim S., Kis Sz., Szilágyi M. (Virág, 78.) – Szabó B., Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Eger: Szalay A. – Hegedűs, Csutora (Kovács D., 46.), Fényes, Vattay – Józsa (Tóth L., 60.), Hadnagy (Jónyer, 88.), Farkas G., Kispál, Juhász G. – Simon A. (Ablonczy, 78.). Vezetőedző: Céró Bálint.
Gólszerző: Raducu (64.), Szabó B. (80.), ill. Tóth L. (66.).

Mély talajú pálya, esős idő fogadta a csapatokat. Szűk negyedóra múltán Simon Attila zúgó kapufája jelentette a legnagyobb veszélyt, a folytatásban nem igazán alakult ki lehetőség egyik csapat előtt sem. A viharos széllel szemben játszó csapatunk mérsékelt teljesítménnyel rukkoltak ki, sok hiba csúszott a játékunkba, nem sok veszélyt jelentettünk az Eger kapujára.

A második félidőben már egy harcosabb gyarmati csapatot láthatott a közönség, amely lényegesen veszélyesebben támadott a szél segítségét is kihasználva. Ennek lett a hozadéka Raducu vezető gólja is a 64. percben, aki egy jobb oldali szöglet után kotort a labdát közelről a hálóba. Nem sokat váratott magára az egriek válasza sem, apró szépséghibája a góljuknak, hogy lesszituáció előzte meg Tóth találatát. A vendégek előtt a fordítás lehetősége is megadatott, de a kapufa kisegítette Fildan kapust. A mérkőzés ebben a szakaszában fölényben voltak az egriek és levegőben lógott a fordításuk. Cseréinket követően azonban visszajöttünk a meccsbe, Virág ziccerbe is került, de Szalay kapus hárítani tudott, Csukodi D. több ígéretes akciót akasztott meg és rendre jól játszotta meg a megszerzett labdáit. A csapatunkban pedig volt annyi tartás és 80. percben Szabó Bence révén lekoppintottuk az első találatunkat. A különbséget az jelentette, hogy az egri kapus ütötte elé a szögletből kapu elé ívelt labdát.

A második félidő alapján nem érdemtelen a sikerünk, végre Fortuna is fogta a kezünket, nem úgy mint az előző héten Hajdúszoboszlón.

Jó: Pataki, Raducu, Szabó B., Popescu, Csukodi D., ill. Szalay, Hegedűs, Juhász G.

Boros Tibor:Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a győzelem megszerzésére, de mivel mi voltunk a hatékonyabbak, meg tudtuk nyerni a találkozót.