Bántó vereség, csökkentett pályaméreten

Bántó vereség, csökkentett pályaméreten

Balszerencsés körülmények között szenvedett vereséget a fővárosban NB III-as labdarúgócsapatunk. A bajnokság 24. játéknapján a meglehetősen „lejtős” pasaréti pályán maradtunk alul az újonc Pénzügyőrrel szemben, noha a játékukkal feledtetni tudtuk a gyenge kezdésünket.

Pénzügyőr SE–Füzesgyarmati SK 32 (21)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Vezette: Vinter Béla Gábor (Balla Levente, Elek Balázs).

Pénzügyőr: Puskás – Kasza, Balázs, Kiss D., Popovics – Bartos J. (Pusztai, 72.), Biró (Bartos N., 87.), Labát – Urbin (Kovács J., 84.), Karacs (Bene, 72.), Tóth K. Vezetőedző: Lászka Balázs.
Füzesgyarmat: Fildan – Soós (Szilágyi M., 46.), Raducu, Vasziljevics, Pataki – Urbanowski, Achim Á. – Achim S., Kis Sz., Szabó B. – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Bartos J. (3.), Urbin (6.), Biró (54. – 11-esből), ill. Popescu (43., 67.). Kiállítva: Urbanowski (64.).

A mérkőzés előtt is tudott volt, hogy szokatlan pályaméretekhez kell alkalmazkodni. NB III-ban előírás, hogy a pálya szélessége 64-68 méter között kell, hogy legyen, de ez itt nem volt meg. Ráadásul az egyik asszisztens a kispadunk technikai zónájában volt kénytelen mozogni a helyszűke miatt. A technikai zónánk vonala maga az oldalvonal volt. Ilyet sem láttunk még, pedig sok helyen megfordultunk az elmúlt évtizedekben. A sok zavaró tényező meg is tette hatását, mert míg mi rendkívül dekoncentráltan, addig a házigazdák kiválóan kezdték a mérkőzést. A 3. percben Bartos Julián juttatott közelről a hálóba egy beadást, majd újabb három minutával később hasonló szituáció végén Urbin tette meg ugyanezt. Kellett némi idő, mire felocsúdtunk, de azután játékba lendültünk, és veszélyeztetni is tudtunk. A legnagyobb lehetőség a 26. percben adódott előttük, amikor Popescu Robert fejesét nagy bravúrral védte Puskás kapus. Közvetlenül a szünet előtti újabb párharcukat viszont már a támadó nyerte, aki egy szöglet után a rövid sarokról tovább csúsztatott labdát kotort kapuba a hosszúra érkezve. A kettő között Szabó is kirúgta hosszú felső sarkot, de azt a gólt valamiért érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidő elején vitatott körülmények között jutott büntetőhöz a hazai együttes. Szabó és Bartos J. találkozójánál az asszisztens jelzésére bírálta felül saját magát a játékvezető, aki 3 méterre állt az esettől, amit tisztán látott és hangos szóval jelezte, hogy tovább, de 2 másodperc múlva meggondolta magát, a tizenegyest aztán Biró értékesítette. Természetesen vehemensen reklamáltuk a döntést, magukra haragítva ezzel a sporikat. Rontott a sárrétiek helyzetén, hogy a 64. percben Urbanowski begyűjtötte második sárga lapját, három minutával később mégis visszatértek a meccsbe. A bal szélen Pataki-Szilágyi összjáték után, utóbbi beadását Popescu fejelte a hazai kapuba. A felfokozott játékosaink létszámhátrányban is nyomás alá helyezték a Pénzügyőrt, de a házigazdáknak még azt is elnézték, hogy a védő kézzel tisztázzon a saját 16-osukon belül, az már csak hab volt a tortán, amikor azért állt a meccs vége felé a játék, mert eltűntek a mérkőzéslabdák. A pasarétiek minden trükköt bevetve megóvták a számukra kedvező eredményt.

Jó: Biró, Puskás, Balázs, ill. az egész vendégcsapat.

Boros Tibor:A meccset az első percekben buktuk el. Teljesen megértem a játékosaink felháborodását, de azt kell velük megértetnem, hogy hiába van igazuk, vannak olyan élethelyzetek, amikor ez nem így van. Persze ezt nagyon nehéz elfogadni, de muszáj lesz végre megtanulniuk, mert különben továbbra is vesztesen fognak kijönni minden ilyen és hasonló kényes szituációkból.