Fáradt csapatok meccseltek

Fáradt csapatok meccseltek

A második hazai mérkőzésünket is kapott gól nélkül hozta le a csapatunk, amely szombaton Lukács Zsombor büntetőjével és Popescu Robert akciógóljával legyőzte a megye I. osztályú bajnokot.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II. 20 (10)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Füzesgyarmat, 140 néző. Vezette: Zahorán.
Füzesgyarmat: IvicsevicsKinczel, Raducu, Benkő-Bíró, Meiszter, FejesBajnók, Achim S., Kis Sz., LukácsKaracs. A 60. perctől: Fildan – Achim Á., Benkő-Bíró, Meiszter, Fejes – TocaContantinescu, Achim S., Bartók, PatakiPopescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Békéscsaba: Czinanó – Fodor, Kmetykó, Balog Zs., Gigacz – Bán, Kun, Nyéki – Molnár D., Varga T., Szinanovics. Játszott még: Zsilinszki M., Szabó Zs., Csicsely, Papp, Körömi, Bánfi, Bukor. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.
Gólszerző: Lukács (35. – 11-esből), Popescu (79.).

Hazai oldalon Székely Dávid, Vincze Ádám kisebb sérülés miatt kénytelen volt kénytelen kihagyni a találkozót, Katona György pihenőt kapott, Villand Róbert pedig ezt a hetet még családi örömöknek szenteli nősülése után.
Csapatunkban azok a játékosok kaptak nagyobb terhelést, akik a Szeged 2011 ellen szerdán kevesebb lehetőséghez jutottak, igaz a hiányzók miatt pár embernek végig kellett játszania a 90 percet. Két-három kósza felíveléstől eltekintve a földön építettük támadásaikat. A széleken többször is sikerült az ellenfél mögé kerülnünk, de a szélsőink meglehetősen fáradtan mozogtak, ennek következményeként kevés helyzet alakult ki. A 34. percben egy bal oldali akció végén a meginduló Fejes Jánost csak szabálytalanul tudták szerelni, a büntetőt Lukács Zsombor értékesítette. A csabai fiatalok többször szépen hozták fel a labdát, de komoly helyzetük nem igazán volt.
A második félidőre kicsit frissebbnek tűntünk, ami leginkább a cseréknek volt köszönhető. Egyre több helyzetet alakítottunk ki Czinanó kapuja előtt, de ezekből nem sikerült növelni az előnyünket. Sőt, a 70. perc táján három alkalommal is nagy ziccerbe kerültek a vendégek, csak Fildan Calin bravúrjai tartották meg az eredményt. Az utolsó negyedórára visszaállt a korábbi rend. Veszélyesebbé váltunk, ami újabb gólt eredményezett. A bal oldalon megiramodó Patak Zalánt szabálytalanul sem tudták megállítani, bepasszát pedig Popescu Robert elegánsan „panyenkázta” a kapuba.
Összességében mindkét csapat labdabirtoklásra törekedett, és a saját játékát próbálta érvényre juttatni.
Boros Tibor: –
Továbbra is próbáljuk elosztani a meccsterhelést. Szembetűnő, hogy a játékosaink fizikailag nincsenek azonos szinten, de a játékban is akadt kivetnivaló. Elvárás volt, hogy a tudatos mozgások működjenek, amit hellyel-közzel megoldottak a fiúk.
Brlázs István Gábor: – Az első hét végére egy kicsit elfáradtak a srácok, de voltak biztató jelek is.

Kép: Pataki Zalán az előkészítésből, Lukács Zsombor a befejezésből vette ki a maga részét. Fotó: Erdős Norman