Félóra után elveszett a kezdeti lendület

Félóra után elveszett a kezdeti lendület

Vereséggel zárta a második tesztmeccsét a csapatunk. Szerdán délután az NB II-be visszajutó Szeged vendégei voltunk, amely frissebbnek és lendületesebbnek bizonyult.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Füzesgyarmati SK 50 (20)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Gyula, 200 néző.
Szeged: Alekszics – Manga, Tóth G., Zvara, Moga – Oláh G., Bata, Bitó – Cigan, Germán, Andorka. II. félidő: Takács Talabér, Horváth, Zabari, Varga Sz. Erdei, Orosz, Popin Szabó, Sóron, Balogh. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Füzesgyarmat, I. félidő: Ivicsevics Achim Á., Raducu, Benkő-Bíró, Pataki – Achim S., Toca – Constantinescu, Katona, Székely – Popescu. 60. perctől: Fildan – Kinczel, Czinkota, Benkő-Bíró, Fejes – Davcsó, Kis Sz. – Bajnók, Bartók, Lukács – Karacs. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Andorka, Cigan, Erdei, Balogh, Sóron.

Meiszter Márk vírusos fertőzés, Villand Róbert pedig nászútja miatt hagyta ki a hétközi találkozót, a helyükön pedig két tehetséges ifjúsági korú játékos kapott lehetőséget az utolsó negyedórára.
A meccs elején játékosaink előtt adódott két lehetőség, a másodiknál a gólvonalról mentettek a házgazdák, akik ezt követően egy szemfüles góllal szereztek vezetést. Próbálkoztunk becsülettel, egy szögletüknél azonban megkontrázták bennünket, a félidő hajrájára pedig már sokkal frissebben mozogtak a vendéglátóink. A 60. perctől gyakorlatilag sort cseréltünk, ezután pedig már jelentős fölényben játszott az NB II-es csapat és végül magabiztos győzelmet aratott.
Boros Tibor: –
Ezen a találkozón egyértelműen jobb képet festett magáról a vendéglátó, bár azzal is tisztában vagyok, hogy nem a most látottak alapján kell a legfontosabb következtetéseket levonnunk. Számunkra lényeges szempont volt, hogy mindenki megkapta a számára előírt terhelést.

Kép: A kapitányunkat, Fildan Calint is felavatták a szegediek. Fotó: Erdős Norman