Eredmény, amely már nem számított

Eredmény, amely már nem számított

Vereséggel zárta az évet csapatunk. A jó erőkből álló Tiszaújvárossal szemben maradtunk alul a pontvadászat vasárnapi záró körében, mert nem tudtuk áthidalni három stabil védőnk hiányát, illetve azt, hogy 50 percen keresztül emberhátrányban kényszerültünk játszani.

Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros 13 (11)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
300 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Marozsi Gábor Bence, Topálszki Szabin).
Füzesgyarmat: Fildan – Fildan – Kinczel, Szász, Toca, Pataki Z. – Villand, Pölöskei (Ivicsevics, 36.) – Székely (Urbán, 85.), Kis Sz., Lukács (Faggyas, 71.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Lippai, Papp F., Illés – Burics – Molnár, Orosz, Hussein, Pap Zs. – Kertész (Tóth S., 88.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.
Gólszerző: Popescu (15.), ill. Hussein (31., 61.), Pap Zs. (81.). Kiállítva: Fildan (36.), ill. Bokros (86.).

Aktív mezőnyjátékkal telt el az első negyedóra, melynek végén vezetést szereztük. Kinczel húzta meg a jobb szélt, az alapvonal közeléből mintaszerűen játszott középre, ahol a kapu torkában Popescu Robert tessékelte át a gólvonalon a labdát, 1–0. A második negyedóra végére is jutott gól, csak éppen nem abba a kapuba, ahová vártuk. Hussein Shadi lépett ki középen, Toca szerelte, de a labda a támadó előtt maradt, aki két lépés után 10 méterről helyezett a bal sarokba, 1–1. A 36. percben újból rés nyílt a védelmünk tengelyében, Fildannak a 16-oson kívülre kifutva, kiszolgáltatott helyzetben kellett kézzel hárítania, amiért a játékvezető piros lappal jutalmazta. Tíz emberrel sem szeppentünk meg, de érthetően a biztonságra helyeztük a hangsúlyt.
A
49. percben Pap Zsolt végzett nagy partdobást jobbról, Toca vállal meglökte Lippait, amiért a játékvezető büntetőt adott. A 11-est Pap végezte el, de a bal sarokba tartó lövést Ivicsevics megfogta. Megszálltuk a térfelünket, de így is veszélyesebbek voltunk. Az 58. percben egy gyors akció végén Székely emelte át a kapust, de a védők a gólvonal elől szögletre mentettek. A kapu elé ívelt labdát az üresen maradt Szász fejelhette volna be, de csőziccerben pontatlan volt. Nem így a másik oldalon Hussein, aki a 61. percben 25 méterről védhetetlen lövést küldött a bal sarokba, 12. Előnyük birtokában a vendégek próbálták óvni az eredményt, mi viszont amolyan minden mindegy alapon nyitottunk elkeseredett offenzívát az egyenlítés érdekében. Újabb gólt azonban a Tiszaújváros ért el a 81. percben, amikor a középen kiugró Pap Zsolt helyezett 13 méterről elegánsan a kapu bal sarkába, 13. A 86. percben a vendégek is megfogyatkoztak, miután a Patakit szabálytalanul megállító Bokros is a kiállítás sorsára jutott. A maradék időben az eredmény már nem változott, a vereség ellenére játékosaink mindent megtettek azért, hogy mentsék a menthetőt, de a vendégeké túl jó csapat ahhoz, hogy kihasználatlanul hagyták volna az első félidőben felkínált lehetőséget. Csapatunk az eredménytől függetlenül negyedik helyen zárta az évet, ami sporttörténelmi jelentőségű, hiszen Gyarmaton korábban még nem volt ilyen szintű csapat.
Jó: Popescu, Kinczel, ill. az egész vendégcsapat,
Boros Tibor: – A mai mérkőzés a kiállítás után sajnos már nem a mi elképzeléseink szerint alakult. A célunkat ettől függetlenül elértük, de igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy jövőre előre tudjunk lépni.
Gerliczki Máté:
– Ezzel a szép győzelemmel feltettük a koronát a tavaszi szezonunkra, hiszen az idei eredmények alapján dobogón végeztünk.

Kép: Popi-góllal zárult az eredményes évad. Fotó: Papp Sándor