Vidám hangulatú évzárót szeretnénk

Vidám hangulatú évzárót szeretnénk

Utolsó játéknapjához érkezik vasárnap a 2018-19-es évi NB III-as labdarúgó-bajnokság. A Keleti csoport 30. fordulójában csapatunk a jó erőkből álló Tiszaújvárost fogadja a 17.30 órás kezdéssel. Egy győzelemmel és az ESMTK pontvesztésével még felléphetnénk a dobogóra, sokkal valószínűbb azonban, hogy negyedik helyen végzünk, de ezzel is a klub történelmének legjobb eredményét érik el a srácok a tavalyi 8. pozíció után.

A mérkőzésnek leginkább néhány játékos jövőbeni karreijével kapcsolatban van fontossága. Akadnak olyan labdarúgóink, akikkel még nem született egyezség a hosszabbítást illetően, számukra akár ez a találkozó is lehet a mérleg nyelve. Természetesen győzelemmel kívánunk búcsúzni az évtől és szurkolóinktól, akiknek egy vacsorával szeretnénk megköszönni az egész éves támogatásukat foglalta össze az idényzáró 90 percre vonatkozó elképzeléseit Boros Tibor szakmai koordinátor.
Csapatunkban egyaránt akad hiányzó és visszatérő. A kulcscsonttörésből felépülőben lévő Achim Ádám mellett Raducu Sorin is maródi, Styecz Milán pedig betegsége miatt nem edzett a héten, így vélhetően rá sem számíthat a szakvezetés. Villand Róbertnek ellenben letelt a sárga lapok miatt előírt „kötelező kiállás” viszont most Vincze Ákos „sárgult ki”.
Ahogyan azt Székely Dávidtól megtudtuk, a játékosok nagyon készülnek az idényzáró mérkőzésre, szeretnének emlékezetes perceket produkálni a szurkolóknak, hiszen halványan még él a remény a dobogó legalsó fokára felkapaszkodni. Ehhez azonban nem elegendő nyernünk, az ESMTK-nak is pontokat kellene hullajtania a már kieső Cigánd ellen, amire kevés az esély, bár a borsodiak két hete Szolnokon képesek voltak bravúrra.
A vasárnapi vendég
pillanatnyilag a 7. helyen tanyázik és ezen már nem is javíthat, ellenben két fokot még hátracsúszhat a tabellán, amennyiben a közvetlen riválisok pontot szereznek, illetve nyernek. 

NB III Keleti csoport, 30. forduló
Június 2., vasárnap, 17.30.
Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros
Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Marozsi Gábor Bence, Topálszki Szabin).

Kép: Pölöskei Petiéktől vasárnap is gólokat és jó játékot remélünk. Fotó: Ács Zsolt Jr.