Régi és új ellenfelek is érkeznek

Régi és új ellenfelek is érkeznek

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden délelőtt kisorsolták az NB III-as osztályozók menetrendjét. A procedúrán 14 megyei bajnok képviselője vett részt. A legutóbbi két évben csapatunk majd a Méhkerék léphetett magasabb szintre ellenfél hiányában, most ez nem adatott meg a Békéscsaba 1912 Előre II. számára.

A megyeszékhelyi alakulatnak a Kelen SC jutott, amely az előző héten biztosította be bajnoki címét a BLASZ I-ben. A versenykiírás értelmében a 2018-19. évi megyei (19 megye + budapesti) I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok 1. helyezett csapatai osztályozó mérkőzéseken vívhatják ki a jogot arra, hogy feljussanak a 2019-20. évi NB III-as labdarúgó-bajnokságokba. Normál esetben a 10 szabad helyre 20 csapat pályázik, ám minden évben vannak olyan klubok, amelyek licence híján nem tudják vállalni az oda-visszavágós rendszerű megmérettetést. Idén 14 sportszervezet felelt meg az előírásoknak, közülük nyolcat sorsoltak össze, hat szerencsés gárda pedig játék nélkül lépheti át a Nemzeti Bajnokság „küszöbét”. A földrajzi fekvéseket figyelembe véve az FC Hatvan, az Ózdi FC és a már jól ismert Balassagyarmati VSE helye fixnek tekinthető a Keleti csoportban, míg a Tiszafüredi VSE–Debreceni VSC II. párharc hivatott eldönteni, hogy mely csapat lehet a negyedik új beszálló.

A menetrend
Osztályozó 1. mérkőzések, június 9., vasárnap, 17.30: Békéscsaba 1912 Előre II.–Kelen SC, Bicskei TC–Tatabányai SC, Tiszafüredi VSE–Debreceni VSC II., Hévíz SK–Balatonlelle SE. Kiemeltek, nem kell játszaniuk: FC Hatvan, Lipót Pékség SE, VLS Veszprém, Balassagyarmati VSE, Ózdi FC, Dabas-Gyón FC.
Osztályozó 2. mérkőzések, június 15., szombat, 17.00: Kelen SC–Békéscsaba 1912 Előre II., Tatabányai SC–Bicskei TC, Debreceni VSC II.–Tiszafüredi VSE, Balatonlelle SE–Hévíz SK.

Kép: A Tiszafürednek még meg kell küzdenie a „kis Lokival” azért, hogy visszatérhessen a harmadik vonalba. Fotó: Erdős Csaba