Döntetlent értünk el a Kórház utcában

Döntetlent értünk el a Kórház utcában

Döntetlenre végződött csapatunk szerda délutáni tesztmérkőzése Békéscsabán. A Kórház utcai stadionban az NB II-es megyeszékhelyi gárda várt a fiúkra, igaz a kezdőjükben figyelembe vett labdarúgók közül többen is felmentést kaptak erre a 90 percre. Ettől persze még erős alakulattal kellett felvenni a versenyt, de ahogyan a 2–2-es végeredmény mutatja, álltuk a sarat.

Békéscsaba 1912 Előre–Füzesgyarmati SK 22 (00)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Bálint A.
Békéscsaba, I. félidő: Czinanó – Pilán, Nagy S., Babinyecz, Kun – Bán, Károly, Molnár D., Kovács Á. – Máris, Tóth D. II. félidő: Uram – Pilán, Nagy S., Babinyecz, Kun – Kovács Á., Molnár D., Gréczi, Pantovics – Varga T., Ilyés. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Füzesgyarmat, I. félidő: Ivicsevics – Achim Á., Raducu, Meiszter, Pataki – Toca – Székely, Katona, Constantinescu, Lukács – Popescu. A 60. perctől: Fildan – Kinczel, Vincze Á., Benkő-Bíró, Fejes – Achim S. – Bartók, Katona, Kis Sz., Bajnók – Karács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Varga T. (74.), Kun (82.), ill. Székely (51). Lukács (53.).

A meccsre 21 tagú kerettel utaztunk el, a nászútját töltő Villand Róbertet leszámítva valamennyi játékosunkat szerepeltettük.
Az első félidő jó iramú játékot hozott. Jobbára a csabaiak irányítottak, ezzel együtt amikor tehettük, gördülékeny támadásokat vezettünk. Negyedóra után sorra jöttek a helyzetek is. A lilák próbálkozásai voltak intenzívebbek, de vagy pontatlanok voltak, vagy Ivicsevics kapus mentette a menthetőt. Támadóink előtt kevesebb lehetőség adódott, igaz azok rendre komoly gólveszélyt hordoztak magukban.
A szünetben ötöt is cseréltek a házigazdák, Boros Tibor viszont csak a  60. percben vezényelte fel a cseresort. Addigra viszont már két góllal vezettünk. Az 51. percben egy középre tett labdát Székely Dávid belsőzött elegánsan a kapuba, két minutával később pedig a szabadon hagyott Lukács 14 méterről emelte át a csabai kapust. A sorcserét követően is aktívabbak voltunk. A hazaiak nehezebben szőtték az akcióikat, éppen ezért is jött némileg meglepetésszerűen a szépítő találatuk, amelyet Ilyés jegyzett a 74. percben. A gól a harci kedvet is visszaadta az előréseknek, akik a 82. percben Kun 13 méteres lövésével kiegyenlítettek.
Mindent összevetve, mindkét félnek voltak jobb és kevésbé eredményes időszakai, így a döntetlen reális.
Schindler Szabolcs: Felforgatott csapattal játszottunk, most nem az eredmény volt az elsődleges. Sok pozitív dolgot láttam, de sok negatívat is.
Boros Tibor: Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Füzesgyarmat eljutott arra a szintre, hogy pályára léphessen a Kórház utcai stadionban. Magát a játékot hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték mindkét oldalról. Sokan nem csak az elvárt taktikai feladatot töltötték meg tartalommal, de biztató teljesítményt is nyújtottak, akadt azonban több ellenpélda is.

Kép: Székely Dávid kellemetlen szembesülése a „csípős csabaival”. Fotó: Erdős Norman