Döntetlennel zártuk az őszi szezont

Döntetlennel zártuk az őszi szezont

NB III. Keleti csoport, 19. forduló

Füzesgyarmat, 2021. november 28. 13:00 óra

A hiányzók távollétében nem a megszokott összeállításban kezdtünk, mély talajú pályán, gyenge színvonalú játék folyt. Domináltunk ugyan, de a lehetőségeket nem sikerült gólra váltani, míg a vendégek leginkább a védekezésre koncentráltak, nem nagyon jutottak el a kapunkig. A félidő hajrájában azonban egy szögletet követően megszerezték a vezetést, Varjas fejelt a kapunkba. A második játékrész elején Szilágyival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Cigan értékesítette, majd a középkezdést követően felívelte a labdát és gólpasszal szolgálta ki Popescut. Örömünk nem tartott sokáig, mert néhány perccel később Varjas távoli felívelésénél a vizes labda átcsúszott Ferenczi kezei között és a kapunkban kötött ki. Támadtunk tovább, Borbély lövése az egyik védő kezén landolt, amelyért megítélt büntetőt Cigan váltotta gólra. A hajrához közeledve a vendégek is büntetőhöz jutottak, Lippai vetődött be a tizenhatoson belül, és kézzel ért a labdához. Menougong tizenegyesét Ferenczi ugyan kiütötte, pechjére azonban a labda a támadó elé került, aki másodszor már nem hibázott. A hajrában mindkét csapat hajtott a győztes gólért, de az eredmény már nem változott, így újabb értékes pontokat hullajtottunk.

A következő héten, a tavaszról előrehozott fordulóban a Békéscsaba II-t fogadjuk hazai pályán.

Füzesgyarmati SK – Hidasnémeti VSC 3-3 (0-1)

FSK: Ferenczi J. M. – Raducu C. S., Sundas A.-A., Lippai T., Pataki Z. L., Szilágyi Sz. (Bereczki B.), Márkus M. (Molnár Sz. O.), Borbély Zs., Achim S. Z., Popescu G. R., Cigan C.-L. (Szántó M. S.) vezetőedző: Szabados Tamás szakmai koordinátor: Boros Tibor

Cserék: Fildan C. F., Már Á.

HVSC: Málik M. A. – Zagiev V., Molnár M. T. (Borai Sz.), Menougong G. (Szurdok D.), Tóth K., Varjas L., Tóth D. A. (Szalóczy D.), Riznicsenkó V. (Bogdán M.), Zsiga M., Tucsa R. J., Zavodni T. F. vezetőedző: Majoros Jozef

Cserék: Balogh D., Prokopenko P., Homonnay M., Pogonyi B.

Gólszerzők: Cigan C.-L., 49. p., 62. p. (mindkettő 11-esből), Popescu G. R. 50. p., ill. Varjas L. 42. p., 53. p., Menougong G. 80. p.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/0/23706/19/1632215.html

BOROS TIBOR: – A játék és a forgatókönyv alapján a mai mérkőzés tökéletes tükre volt az elmúlt hónapoknak. Nagyon várjuk már az idény végét, hogy rendezhessük a sorainkat. Remélem, nem csak nekem roppant kellemetlen az, hogy hazai pályán a négy kieső helyen álló riválissal szemben, hazai pályán csak döntetlenre voltunk képesek.

Jók: Cigan C.-L., Popescu G. R., Achim S. Z., ill. Varjas L., Tóth K., Zagiev V.

Hajrá, ‘Gyarmat!

Fotó: Daru Andrea