Borsodi heteket tart csapatunk

Borsodi heteket tart csapatunk

Borsodi heteket tart csapatunk, amely egy héttel a cigándi siker után, a Tállya együttesét fogadja. A bajnokság 26. fordulója keretében sorra kerülő vasárnapi találkozót több okból is kedvező előjelekkel várhatjuk, de a három pont megszerzése érdekében teljes koncentrációra lesz szükség.

A cigándi sikerrel sikerült stabilizálni a negyedik helyünket, a látogatók viszont a tabella „rázós” zónájába csúsztak le, köszönhetően a mérsékelt tavaszi teljesítménynek. Idén mindössze egyetlen gólra voltak képesek, azzal nyertek is, mellette van egy döntetlenjük, a többi hét találkozón viszont a védelmük nem tudta kompenzálni a támadók gólínségét.
A heti munka hangulatára jótékony hatással volt a cigándi győzelem. Bízunk benne, hogy azt a pozitív hozzáállást sikerül átmenteni erre a találkozóra is, ami szünet után jellemezte a csapatot! Nem téveszt meg bennünket az ellenfél gyengébb tavaszi szereplése. Minimum elvárás, hogy ne kelljen hangos szóval motiválni a társaságot, mindenki tudja majd a kötelességét a pályán. Nem szeretném, hogy a csapat ugyanabba a hibába essen, mint legutóbb az első félidőben hangsúlyozta ki Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető elmondta továbbá, hogy a heti felszülés nem volt zavartalan. A pénteki edzést például félóra múltán elmosta a vihar, de ennél is nagyobb probléma, hogy az eredetileg kezdőbe jelölt Nagy Tibor térde megsérült
Toca Bogdan sárga lapos eltiltása miatt Nagy Tibor játékára számítottam volna, de jelezte, hogy bevizesedett a térde, ezért tovább kell gondolkodnom a védelem összetételén, illetve szerkezetén. Jó hír is akad, hiszen Kinczel Ervin és Kis Szabolcs teljes értékű munkát végzett a hét második felében, velük tehát a meccskeretben már minimum számíthatok. Azt korábban tisztáztuk, hogy a kapuban Ivicsevics Márk kap újabb bizonyítási lehetőséget, és most először kezdőként fog pályára lépni Faggyas Milán, akinek a beállása legutóbb pozitív hatással volt a meccs kimenetelére. Az elvárás a mostani esetben nem elsődlegesen szakmai irányú, sokkal inkább mentális jellegű, ezen a téren téren kell erősnek lennünk, az eredménnyel kapcsolatban viszont csakis a győzelmet tudom elfogadni – fogalmazott a szakvezető.

NB III Keleti csoport, 26. forduló
Május 5., vasárnap, 17.00.
Füzesgyarmati SK–
Tállya KSE
Vezeti: Kiss Anikó Tünde (Marozsi Gábor Bence, Molnár Alex).

Kép: A fiúk jó hangulatban készültek az előttük álló erőpróbára. Fotó: Erdős Norman