Magabiztos és gólerős volt a csapatunk

Magabiztos és gólerős volt a csapatunk

Az idén mindössze egyetlen gólt szerző Tállya ellen – megfelelve a papírformának –, magabiztos hazai győzelmet aratott csapatunk vasárnap. A tabellán előttük álló trió pontvesztésének köszönhetően pedig 3 pontra zárkóztunk fel a dobogó harmadik fokán álló Jászberény mögé.

Füzesgyarmati SK–Tállya KSE 40 (30)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
250 néző. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Marozsi Gábor Bence, Molnár Alex).
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Styecz (Kinczel, 66.), Vincze, Raducu, Pataki – Villand – Székely, Pölöskei, Faggyas (Kis Sz., 71.), Lukács – Popescu (Urbán, 79.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Tállya: Tarr – Németh D., Nyitrai, Németh B. (Mihálszki, 61.), Turcsik – Minczér, Bihari – Horváth B., Potyka (Varga B., 79.), Bocsi – Ondó. Edző: Uray Attila.
Gólszerző: Nyitrai (38. – öngól), Lukács (57.), Székely (61.), Pölöskei (90.).

Mély talajú pálya fogadta a csapatokat. A vendégek a biztonságot szem előtt tartva védekeztek, a mieink pedig szélekről veszélyeztetve próbálták feltörni őket. A vezető gólunk megszerzéséhez azonban némi szerencse is kellett a 38. percben. Egy jobbról középre lőtt labda a menteni igyekvő Nyitrai Dávid lábáról került a saját kapujába, 1–0.
Szünet után még nagyobb erővel rohamoztunk és az újabb gólokkal sem maradtak adósak a játékosok. Az 58. percben Székely Dávid légstoppal állított meg egy kapus kirúgást, tért ölelő átadással hozta ziccerbe Lukács Zsombort, aki állított egyet a labdán, majd második szándékból 12 méterről értékesítette azt, 2–0. Három minutával később Székely Dávid egy újabb kirúgást szelídített meg 35 m-re az ellenfél kapujától, egyedül iramodott meg vele és 14 m-ről higgadtan lőtt a hálóba, 3–0. A játék teljesen egyoldalúvá vált az utolsó félórára, slusszpoénként Pölöskei Péter állította be a végeredményt, aki a 90. percben Székely centerezését becsúszva juttatta a hálóba, megelőzve a védőjét, 4–0.
Összességében meglehetően egyoldalú 90 percet láthatott a közönség, melyen a találatok mellett több nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a csapatunk.

Jó: Villand, Székely, Pölöskei, Lukács, Urbán, Pataki, ill. senki.
Boros Tibor:Nehéz mérkőzésre készültünk, csak a hatvanadik percre tudtuk igazából felőrölni a jól záró vendégeket. Örömteli, hogy kapott gól nélkül, nagy arányban hoztuk le a találkozót.
Uray Attila: – Elkerülhető gólokat kaptunk, többet vártam a mérkőzéstől. A következő héten nyernünk kell, gratulálok a hazaiaknak.

Tar Attila

Kép: Popinak sajnos ne jött össze a gólszerzés. Fotó: Erdős Norman