Az idény legjobb játékát nyújtotta csapatunk

Az idény legjobb játékát nyújtotta csapatunk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 8. fordulójából elnapolt BVSC elleni hazai mérkőzését pótolta szerdán a csapatunk, amely szoros első félidőt követően Achim Sebastian előkészítéseivel Popescu Robert és Cigan Cristian találataival magabiztosan győzte le nagy múltú zuglóiakat, ezzel az 5. helyre lépett előre a tabellán.

Füzesgyarmati SK–BVSC-Zugló 5–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Katona Balázs (Molnár Alex, Kövér Balázs).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szabó R., Sundas (Tóth O., 88.) – Achim Á., Ramos (Kis Sz., 78.), Shadi – Cigan (Balogh G., 81.), Popescu (Molnár Sz., 88.), Vajda (Árvai, 88.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
BVSC: Horváth G. – Simon K., Balogh B., Kovács G. (Hrepka, 60.), Tóth K. – Pintér, Schrammel, Balogh M., Fisli (Somodi, 78.) – Kelemen, Murai. Vezetőedző: Gabala Krisztián.
Gólszerző: Popescu (14., 57., 87.), Cigan (72., 80. – 11-esből).

Az elmúlt másfél nap esőzése nem múlt el nyomtalanul a pályán, de azért a körülményekhez képest elfogadható talaj fogadta a csapatokat. Jóformán még ismerkedtek egymással a felek, amikor a 14. percben Achim Sebastian jobb oldali beadását Popescu Robert az ötös sarkáról a hosszú alsó sarokba fejelte, 1–0. A folytatásban is a csapatunk irányította a játékot, a félidő utolsó harmadára azonban magára talált a BVSC, és két-három alkalommal meleg helyzetet teremtett Fildan kapuja előterében.

A második játékrész első negyedórája kísértetiesen hasonlított a meccs elejére, annyi különbséggel, hogy két minutával korábban jött a gólunk, de szinte tükörképe volt az elsőnek. Az 57. percben Achim Sebastian jobbról beadott, a hosszúra érkező Popescu Robert pedig az ötös sarkáról bólintott a kapu sarkába, 2–0. A vendégeknél a támadójáték élénkítése érdekében beszállt a háromszoros válogatott támadó, Hrepka Ádám, de a harmadik találatot is mi jegyeztük. A 72 percben Vajda lecsúszott bal oldali beadását Popescu halászta el a kapus elöl a hosszún, majd mesteri ollózással a túloldalra tette azt Cigan Cristian elé, aki nem hibázott, 3–0. A meccset a 80. percben szintén Cristian Cigan zárta le végérvényesen, amikor a jobb szárnyon erőszakosan tört be a 16-os sarkán, de elhúzták a lábát. A büntetőt a sértett erőből lőtte a balra vetődő kapus hűlt helyére, 4–0. Ezzel még nem volt vége a parádénak. A 87. percben jött a szokásos forgatókönyv: Achim Sebastian jobb oldali beadását Popescu Robert bólintotta a hálóba, 5–0.

Összességében az idény legjobb játékával kirukkoló csapatunk a második félidei teljesítményével ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Jó: az egész hazai csapat, Popescu a mezőny legjobbja, ill. Murai, Kelemen.

Boros Tibor: – Ez a harmadik mérkőzésünk, amikor már a közös munka hozományaként voltak elvárásaink. Most azonban még minőségben és hatékonyságban is túlszárnyaltuk a jelenleg elvárható szintet. Minden egyes játékosomnak gratulálok a mai teljesítményéhez!

Gabala Krisztián: – Nem a problémákkal kell foglalkoznunk, hanem azoknak a megoldásával. A pályán látszott, hogy ebből sok van, de egyelőre az öltözőben tartjuk.

Jeneses László

Kép: A szerdai mérkőzés főszereplői. Fotó: Erdős Csaba