A Kécske elleni fegyelem vezethet eredményre

A Kécske elleni fegyelem vezethet eredményre

A tavaszi második játéknap mérkőzései kerülnek terítékre vasárnap az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. Csapatunkra Balassagyarmaton vár, vélhetően embert próbáló kihívás A bajnoki „beszállónk” igazán nagyszerűen alakult a listavezető ellen, most viszont egy újabb élgárda ellen kell bizonyítanunk, hogy az előző heti bravúr nem a véletlen műve volt.

Ezért sem dőlhetnek játékosaink a képzeletbeli karosszékbe. A feladat komolyságát jelzi, hogy az Ipoly-partiak mindössze két pont hátránnyal állnak mögöttünk, köszönhetően az egygólos hatvani sikerüknek. Fejes János és Benkő-Bíró Norbert személyében két olyan játékos is szerepel a soraikban, akik tavaly még a mi sikereinkért dolgoztak.
– Örömteli, hogy jól sikerült a rajtunk, ami egyértelműen a hibák minimalizálásának tulajdonítható, illetve, hogy csapatként tudtunk funkcionálni. Ennél a szintnél az előttünk álló vasárnap sem adhatjuk alább, hiszen a Balassagyarmat csak annak köszönhetően nincs dobogón, hogy valamiért beragadt a nyári rajtnál. Ha levesszük az őszi idény első harmadát, akkor már markáns képet fest, ebből kifolyólag nem is szeretnénk magunkat megtéveszteni azzal, hogy magunkra helyezzük az esélyesség terhét. Persze a győzelemhez vezető utat ettől még ismerjük. Ugyanazt kell csinálnunk, mint a Tiszakécske ellen: a védő harmadunkban az egyéni hibák megszűrésére kell helyeznünk a hangsúlyt, elöl pedig rendelkezünk olyan játékosokkal, akik képesek kiemelkedő egyéni teljesítményre és ezzel meccseket eldönteni – összegezte a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait Boros Tibor szakmai koordinátor, aki szakmai stábjával egyetemben azokra a játékosokra is számolhat, akik az előző héten még nem állhattak rendelkezésre. Bizakodásra adhat okot Cigan Cristian, Lippai Tibor és Hussein Shadi visszatérése, hiszen velük szélesebb a merítés és variációs lehetőség, még ha nincsenek is még százszázalékos erőállapotban.

NB III Keleti csoport, 23. forduló
Március 7., vasárnap, 14.30
Balassagyarmati VSE–Füzesgyarmati SK
Balassagyarmat, Ipoly-parti Sporttelep
Vezeti: Kátai Gábor (Balla Levente, Elek Balázs)

Kép: Ősszel sikerült legyőznünk a nógrádi együttest, most viszont nem mi számítunk az esélyesnek. Fotó: Erdős Kiara