A fáradtság hibákat szült

A fáradtság hibákat szült

Immár a harmadik felkészülési mérkőzését vívta szombaton délelőtt a csapatunk, amely a második vonalból kieső Szeged 2011 vendégeként lépett pályára. A nagyon komoly erőt képviselő házigazdák az első félidőben egy egyéni hibára lecsapva szereztek vezetést, szünet után pedig fokozva a nyomást büntetőből állították be a végeredményt.

Szeged 2011-G. A.–Füzesgyarmati SK 20 (10)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 100 néző. Vezette: Bálint Attila.
Szeged: SzántaiAchim Z., Farkas, Moga, ZabariCoroian, NicorecPászka, Germán, Szabó M.Máté. Játszott még: Molnár P., Tóth G., Povázsai, Zádori K., Hegedűs, Balogh G., Vajda, Molnár J., Kasuba, Manga. Vezetőedző: Popovics Pál.
Füzesgyarmat, I. félidő: Fildan – Achim Á., Vincze D., Raducu, Pataki – Vincze Á., Villand – Kinczel, Pölöskei, Lukács – Prasler. II. félidő: Ivicsevics – Szilágyi, Vincze D. (Raducu), Hajdu, Molnár F. – Vincze Á., Villand – Kinczel (Prasler), Zádori S., Pataki (Lukács) – Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Máté a 37., Balogh G. (11-esből) az 52. percben.

Az első félidőben teljesen egyenrangú csata alakult ki a pályán, mindkét csapat saját taktikai repertoárját próbálta csiszolni. Igazi helyzet nem alakult ki egyik kapu előterében sem, csupán a beadások, szögletek és távoli lövések jelentettek némi veszélyt kölcsönösen. A hazaiak egy röviden hazaadott labdára lecsapva szereztek vezetést a 37. percben az élvonalbeli múlttal rendelkező Máté révén, aki Fildan kapust kicselezve gurított a kapuba.
A szünetben Oláh Ferenc kapust és öt mezőnyjátékost cserélt be, a lejövők a félidő derekán váltották a szünet után is pályán maradókat, így valamennyi játékos azonos terhelést kapott.
A második félidő első harmadában a cserék hatására mindkét csapat elveszítette az addigi ritmust. A szegediek egy kétes szituációból megkapott büntetőből növelték az előnyüket, ami a lendületet is visszaadta számukra. Játékosaink
törekedtek arra, hogy sokat birtokolják a labdát, és letámadással szemben is megpróbálják kihozni azt a kapu előteréből. Az utolsó 20 percben akadtak szabadrúgásaink és szögleteink, de azokat biztosan hárították a jól fejelő szegedi védők.
Oláh Ferenc: – Különböző okok miatt sajnos nem tudtam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, de a pályára lépők nagyon fegyelmezetten és koncentráltan próbálták végrehajtani a kéréseimet. A látható fáradtság számlájára írom az elkövetett egyéni hibákat, amiket a nagyon erős csapat benyomását keltő ellenfélnek sikerül kihasználnia. Jó és hasznos mérkőzést játszottunk!

KÉP: A kécskei meccshez hasonlóan tisztességgel helytállt csapatunk a kiváló képességű labdarúgókból álló Szeged ellen is