A dobogóról várhatjuk a Jászberényt

A dobogóról várhatjuk a Jászberényt

Vasárnap a kiesés elkerüléséért küzdő Gyöngyös otthonában aratott győzelmet csapatunk, amely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában bezsebelt pontokkal felléphetett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–3)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Gyöngyös, 110 néző. Vezette: Takács Ákos (Sztányi Tibor. Gavalla-Kulcsár Judit).
Gyöngyös: Szalay – Tarnai, Bartha (Földi, 69.), Gohér, Telinger – Gaal (Gazdag, 79.), Márkus Marcell (Csillik, 64.), Borbély, Bartusz (Májer, 87.) – Pölöskei, Molnár M. (Botos, 64.). Vezetőedző: Simon Antal.
Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S. (Erdős-Balizs, 86.), Lippai, Szabó R., Achim Á. – Ramos (Tóth O., 78.) – Vajda (Balogh G., 46.), Kis Sz., Shadi (Árvai, 89.), Cigan (Sundas, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Pölöskei (88. – 11-esből), ill. Popescu (10.), Shadi (30.), Cigan (43.).

Ahogyan az várható volt, igyekeztünk kezdettől nyomás alá helyezni a Gyöngyöst és az első gól sem váratott sokáig magára. A 10. percben Achim Sebastian jobb oldali beadását a hosszún érkező Cigan Cristian fejelte kapura, a lesipuskás Popescu Robert pedig csukafejessel segített célba juttatni a labdát, 0–1. Nyomasztó fölényben játszottunk és félórányi játék után növeltük az előnyt. A pálya jobb oldalán Vajda indította a leshatáron kilépő Popescut, aki éles szögből nem lövést választott, hanem visszapasszolt a 11-es pont tájékán érkező Hussein Shadinak, aki a jobb sarokba belsőzött, 0–2. A félidő végére is jutott gyarmati találat Cigan Cristian révén, aki előzőleg ugyan cserét kért, de a 16-os bal sarkánál elé került a labda és utolsó momentumként 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0–3.

A szünetben kényszerű kettős cserét hajtott végre a szakmai stáb. A két gólerős szélső nélkül a biztonságot tartotta szem előtt a szakmai stáb. Csendesen folyt a játék, a házigazdák így sem igazán tudtak helyzetig jutni, végül azonban egy büntetőből összejött számukra a szépítés, amelyet a 88. percben az egykori labdarúgónk, Pölöskei Péter értékesített, 1–3.

A sikernek és a további eredmények alakulásának köszönhetően a dobogó harmadik fokáról várhatjuk a vasárnapi, Jászberény elleni hazai rangadót.

Jó: Gohér, Pölöskei, Telinger, ill. Lippai, Shadi, Popescu, Achim Á.
Simon Antal: – Az első félidőben látszott, hogy az ellenfelünk nagyon jó csapat. Végig kontrollálta a játékot és fölényben játszott. Az én csapatomat is dicséret illeti, amiért sikerült megnyernie a második félidőt.
Boros Tibor: – Bíztam benne, hogy édes teher lesz a játékosainknak a dobogóra lépés lehetősége. Az első félidő teljesítménye igazolta, hogy a tét pozitívan hatott a teljesítményre. A szünetben kényszerű cseréket hajtottunk végre, később pedig további játékosoknak is pihenőt adtunk, de most ez is belefért, nem szeretnék rajta különösebben fennakadni.

Zsíros János

Kép: A csapatot Gyöngyösre is elíisérő hűséges szurkolóinknak sikerült örömöt okozniuk a srácoknak. Fotó: Erdős Csaba