Sokkoló vereség

Sokkoló vereség

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában balszerencsés hazai vereséget szenvedett együttesünk. Csapatunk az első félidőben kihagyta a lehetőségeit, ami miatt szünet után vezekelnünk kellett a debreceni fiatalok ellen, mert a vendégek számára egyetlen hibánk is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megszerezzék a később győzelmüket eredményező gólt.

Füzesgyarmati SK–Debreceni VSC II 01 (00)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Takács Ákos (Szilágyi Zsolt, Benkő Róbert).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Bódis, Raducu, Achim Á., Pataki – Bartók (Urbanowski, 63.), Szabó B., Kis Sz., Szilágyi M. – Vasziljevics (Orovecz, 48.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Debrecen II: Kovács P. – Fűzfői (Hornyák, 64.), Bévárdi (Tovmasyan, 93.), Sipos, Fábián – Kócs-Washburn (Kozma, 82.), Cibla – Takács B., Bárány (Batai, 46.), Lipcsei – Tordai. Vezetőedző: Máté Péter.
Gólszerző: Batai (58.).

Jó játékkal rukkolt ki a gyarmati csapat, három komoly ziccert is elhibázott az első félidő során, amit tulajdonképpen végig dominált. A sárrétiek balszerencse sorozata szünet után kezdődött, amikor elvesztették a súlyos térdsérülést szenvedő Vasziljevicset. A folytatásban egy szögletnél Raducu szerezhetett volna vezetést, de a közeli fejesét óriási bravúrral tolta az alapvonalon túlra a Kovács kapus. A másik oldalon viszont egy labdavesztés elég volt ahhoz, hogy előnyt szerezzen a Debrecen. Az 58. percben Cibla a bal oldalon ugratta ki Batait, aki egyedül tört kapura, és a kifutó Fidan mellett gurított a hálóba, 0–1. A meccs utolsó harmadában próbált változtatni az eredményen a hazai gárda, de nem volt meg az a plusz a játékában, ami ehhez hozzásegítette volna.

Jó: Vasziljevics, Bódis, ill. Kovács P., Tordai, Bévárdi.

Boros Tibor:Az első félidőben kimondottan minőségi produktumot nyújtottunk, de sajnos sok ziccert elrontottunk. Szünet után részben egy súlyos sérülés, részben egy egyéni fegyelmezetlenség lerombolta a nimbuszunkat. A mérkőzés utolsó harmada már teljesen esetleges volt, mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a kinyíló játék miatt.