Rég várt győzelem Tiszafüreden

Rég várt győzelem Tiszafüreden

Öt vereséggel a háta mögött lépett pályára Tiszafüreden NB III-as labdarúgócsapatunk. A nem túl biztató előjelek ellenére együttesünk remek játékkal rukkolt ki és váratlanul nagy különbségű győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit, így a 33. fordulót követően ismét elérhető közelségbe kerültünk a bennmaradást érő pozíciókhoz.

Tiszafüredi VSE–Füzesgyarmati SK 15 (02)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Tiszafüred, 400 néző. Vezette: Tóth Tamás (Juhász László, Sztányi Tibor).

Tiszafüred: Tajti – Karika (Sallai, 64.), Baranyi, Pataki Zs. (Oláh N.), Szövetes (Oláh L.) – Mácsai, Tomola, Barzsó – Kertész (Galla, 64.), Szabó V. (Pintér, 74.), Sluka. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.
Füzesgyarmat: Fildan (Zsibrita, 87.) – Soós (Csukodi Z., 87.), Bódis, Raducu, Pataki Z. (Csukodi D., 87.) – Achim Á. – Bartók (Pohl, 78.), Achim S. (Virág, 87.), Kis Sz., Szabó B. – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Szabó V. (57. – 11-esből), ill. Szabó B. (33.), Bartók (41.), Kis Sz. (55.), Achim S. (77.), Pataki Z. (85.).

Aktívan kezdtünk, többször is teszteltük az első negyedórában a hazaiak kapusát, míg mi legalább ötször kerültünk ígéretes helyzetbe, addig a hazaiak csak egyszer, de ekkor kellett a kapuvas segítsége is. A 33. percben egy kontra végén Szabó Bence által szerzetük meg a vezetést, miután Kis Szabolcs hozta kihagyhatatlan helyzetbe.  Ezt a 40. percben egalizálhatta volna Sluka, de nagyot hibázott az ellentámadásból pedig Bartók révén megduplázta előnyét az FSK. A második játékrész során ott folytattuk, ahol előtte abbahagytuk. Az 55. percben Kis Szabolcs egy fejére rajzolt beadást értékesített, a következő minutában viszont Szabó Viktor szépített büntetőből. Mindez nem vetette vissza a kimondottan aktívan játszó csapatunkat. A meccs hajrájában Achim Sebastian és Pataki találataival fölényessé tették győzelmünket.

Jó: Szabó V., Barzsó, ill. az egész vendégcsapat.

Boros Tibor:Újra megélhettem, hogy eredménykényszer alatt a csapatom felszabadult játékot nyújtott, néhol pedig örömfutballt játszott. A mai teljesítmény valós alap lehet a véghajrára, hogy eredményesek legyünk a bennmaradásért vívandó hátralévő találkozókon.