Vizit a sereghajtó otthonában

Vizit a sereghajtó otthonában

Nincs megállás, roham tempóban zajlik a program az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, Vasárnap délután a sereghajtó otthonába látogat csapatunk, ott próbálja meg kiköszörülni a szerdai csorbát. Ha azt vesszük alapul, hogy a borsodi alakulat még pontot sem szerzett, akkor optimisták lehetünk az aktuális túrát illetően, ugyanakkor egyetlen sorozat sem tart a végtelenségig, ezért is kell alázattal pályára lépnünk.

– Az eddigi hat forduló alapján csak nekünk van veszítenivalónk, hiszen a Kövesd kezdte leggyengébben az idényt, de csak reménykedni tudunk benne, hogy nem éppen ellenünk szakad meg ez a sorozata – mondta elöljáróban Boros Tibor. – Pozitívum, hogy a szerdai meccset követően egyel több napunk jutott a regenerációra, illetve a felkészülésre. Ennek a plusz napnak köszönhetően egy-két olyan játékosunk is harcra kész állapotban lesz vasárnapra, aki nem végzett teljes értékű edzésmunkát a héten.

Árvai Ádám és Vincze Dávid nem tartozik közéjük. Előbbi továbbra is beteg, utóbbinak pedig a húzódása nem jött rendbe. Szintén kihagyja a vasárnapi derbit öt sárga lapja miatt Shadi.

– A három hiányzó ellenére bizakodással tölt el, hogy a felépülő játékosainkkal kiegészülve, jóval erősebb csapattal léphetünk pályára, mint azt a szerdai találkozó után gondoltam – tette hozza a szakmai koordinátor. – Minimális szerkezetváltást is beiktatunk. Derűlátó vagyok, felvázoltam a fiúknak, ha győzelemmel tudunk hazatérni, akkor a hosszú augusztusi menetelést megfelelőnek tudom értékelni. Remélhetőleg ez ösztönzőleg hat rájuk, és a minimális elvárásom betartása sem jelent problémát számukra a taktikai utasításokat illetően.

NB III Keleti csoport, 7. forduló
Augusztus 30., vasárnap, 17.30:
Mezőkövesd Zsóry FC II.–Füzesgyarmati SK
Mezőkövesd, Városi Stadion
Vezeti: Somogyi Sára (Kovács Brankó Krisztián, Nyekita Brúnó László).

Kép: Achim Sebastian sérülése nem bizonyult súlyosnak, így a játéka is előtérbe kerülhet. Fotó: Erdős Kiara