Lelkes ellenfelet sikerült legyőzni

Lelkes ellenfelet sikerült legyőzni

Idegenbeli győzelemmel javította a szerdai fiaskót csapatunk, amely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Mezőkövesd tartalékjait múlta felül. A fiúk az első félidőben megnyugtató előnyt szereztek, amit szünet után sikerült megőrizniük a lelkes ellenféllel szemben.

Mezőkövesd Zsóry FC II.–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–2)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Mezőkövesd, 110 néző. Vezette: Somogyi Sára (Kovács Brankó Krisztián, Nyekita Brúnó László).
Mezőkövesd II.: Fedinisinec – Sike, Baranyi, Bencze, Tóth M. (Juhász, 51.) – Tóth D. (Lekli, 46.), Daru, Vadnai, Sebe – Kovács D., Nagy D. (Gíber, 64.). Edző: Elek Norbert.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu, Szabó R., Sundas (Márkus, 24.) – Cigan, Kis Sz. (Tóth O., 93.), Achim Á., Vajda (Balogh G., 73.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Gíber (70.), ill. Cigan (6., 93. – 11-esből), Achim S. (38.).

Jól indult a találkozó, a 6. percben Achim Sebastián szerzett labdát a pálya jobb oldalán, középre gurított Cristian Cigan elé, aki 15 méterről a bal sarokba lőtt, 0–1. A folytatásban is mi uraltuk a játékot, a hazaiak előtt egy-egy veszélyesebb kontra adódott, de nem tudtak élni vele. A 38. percben szabadrúgásból növeltük tovább az előnyt. A tizenhatos bal csücskénél letett labdát Achim Sebastián jobbal vágta a kapu rövid alsó sarkába, 0–2.

Szünet után feltámadtak a házigazdák, amiben közrejátszott az is, hogy a csapatunk biztonsági játékra váltott. Így is tovább növelhettük volna az előnyt, de a videó tanúsága szerint egy tiszta büntető felett hunyt szemet Somogyi Sára játékvezető. Halmazati teherként pedig érkezett a kövesdi szépítés. A 70. percben a szinte a félpályáról játszottak egy labdát a tizenhatosnál futó Gíber Attilához, aki – kihasználva a védők figyelmetlenségét – a tizenegyes pont tájékáról a bal sarokba helyezte azt, a vele szemben álló Fildan kapus mellett, 1–2. Vérszemet kaptak a vendéglátók, a végjátékban nagy erőkkel támadtak az egyenlítésért, azonban jött egy gyors ellenakció, ami mindent lezárt. A 93. percben Cristian Cigan a pálya jobb széléről betörve harcolt ki büntetőt, amit ő maga értékesített is, erőből vágva a labdát a léc alá, 1–3.
Összességében a csapatunk sokkal jobban küzdött, mint a hétközi hazai találkozón, ennek lett a jutalma a 3 pont, egy lelkes, fiatal ellenféllel szemben.

Jó: Sike, Baranyi, Bencze, Vadnai, Sebe, ill. Raducu, Achim Á., Achim S., Cigan, Fildan.

Elek Norbert: – Nagyot küzdött a csapatom, jól is játszott, ezen az úton kell tovább mennünk, hogy a fiatalok minél többet tudjanak fejlődni. Hogy miért nem nyertük meg a meccsen, az egy külön lapra tartozik.
Boros Tibor: – Az első félidőben önmagunkhoz képest magas színvonalon játszottunk, ami ezúttal eredményességgel is párosult. A szünetben úgy döntöttünk, hogy felfogást váltunk. Ez kívülről lehet, hogy öngyilkos taktikának tűnt, de némi szerencsével megvalósítottuk a stratégiánkat.

Jeneses László

Kép: Cristian Cigan büntetője mindent eldöntött. Fotó: Erdős Csaba