Villand Robi új életet kezd

Villand Robi új életet kezd

Új év, új élet. Talán így lehetne tömören összegezni Villand Róbert sorsát, aki az őszi idény végén elköszönt a társaktól, vezetőktől. A 31 esztendős közönségkedvenc a civil életben próbál érvényesülni ezer kilométerre otthonától, Szatmárnémetitől.

Édesanyám már tíz éve Németországban él, egy Münchenhez közeli kis faluban. Huzamosabb ideje invitált, hogy költözzek ki, a feleségemmel ősszel hoztuk meg a döntést, hogy belevágunk a kalandba – mondta érdeklődésükre Robi.
A nagy munkabírású középpályás egyelőre nem gondol a játékra. Egyetemi végzettségét szeretné majd kamatoztatni, de ahhoz előbb a német nyelvet kell elsajátítania.
– Bár csak most cuccolunk, máris beiratkoztunk
egy nyelvtanfolyamra, ami megkönnyítheti a kinti elhelyezkedést. Pici könnyebbséget jelent, hogy a legjobb barátom is ott él a környéken, aki kezdettől támogatott mindenben. Nem tudom, hogy sikerül-e találnom odakint egy nekem való csapatot, egyelőre ez nincs is napirenden, sokkal fontosabb, hogy mielőbb beilleszkedjünk, felvegyük a kinti ritmust, elvégre mégis csak egy új életforma vár ránk – tette hozzá a játékos.
A nagy munkabírásáról ismert védekező középpályás két évet töltött Füzesgyarmaton, ez alatt 55 bajnokin és 4 kupamérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben és 3 gólt jegyzett.
Családalapítás előtt állunk, úgy gondolom, hogy egzisztenciális téren nyugodtabb jövőt tudunk biztosítani a gyermekünknek. Nagyon szerettem Gyarmaton játszani, egy nagy család voltunk mi ott, Szatmáron például nem éreztem ezt a légkört, pedig hét évet töltöttem el ott. Sok sikert kívánok a fiúknak és a stábnak, bízom benne, hogy összejön a feljutás és láthatom majd az NB II-ben a csapatot, amikor hazajövök! búcsúzott el jelképesen Villand Robi.

Kép: Villand Robi itt a debreceni Ibrahima Sidibe gondolatait igyekszik megfejteni. Fotó: DEAC/Facebook