Vasárnap a Sényő ellen már tétre megy

Vasárnap a Sényő ellen már tétre megy

Vasárnap megkezdi tavaszi – remélhetőleg dicsőséges – hadjáratát csapatunk, amely a tabella 4. helyéről vág az évnek, és kezdésként az újonc Sényőt fogadja 14.30 órakor. A nyírségi ellenfél újonc létére gyorsan „belakta” ezt az osztályt, ennek megfelelően a 6. pozíciót foglalja el.

– Hathetes felkészüléssel várjuk az hétvégi premiert. Ebben az időszakban szokatlanul sok problémával küszködtünk a keretet sújtó betegségek és sérülések miatt. Mára valamelyest konszolidálódott a helyzet, de Nagy Tiborra és Styecz Milánra még hétvégén sem számíthatunk – mondta elöljáróban Boros Tibor szakmai koordinátor.
A létszámgondok bizony rányomták a bélyegét a felkészülési meccsekre is, melyek közül kettőt kellett lemondani. Az elején a próbajátékosokra gondolva, tudatosan kísérletezgetett a stáb a tesztek során, az utóbbi találkozókon viszont már a kényszer szülte a helyzetet.
– Amennyiben a felkészülésünkből kellene kiindulnunk, akkor lehetnek kétségeink a rajtot illetően. Viszont az alapcsapatunk teljes mértékben együtt maradt, akadnak visszatérőink és új játékosaink, ezért ha még lesznek is nehézségeink, a közeljövőben sikerült majd megfelelő formába lendülnünk. Az arculatunk és az ehhez kapcsolódó alapjátékunk már a múlt szezon folyamán kialakult, az a célunk, hogy ez minél hamarabb visszaköszönjön, de az első fordulók során nem a játék minőségén lesz a hangsúly, hanem az eredményességen, amelyet célfutballal kívánunk elérni – avatott az elképzelésekbe a szakmai vezető, aki kedvező hírekről is beszámolt.
A héten már a csapattal edzett Vincze Ákos, illetve Toca Bogdan, és a tervek szerint mindkét védő szerepet kaphat a Sényő ellen. Beszállásukkal stabilabb lábakra állhat a hátsó alakzatunk, ami fontos tényező, hiszen a nyírségiek veszélyes támadókkal rendelkezik.
– Bízom benne, hogy megtaláljuk a tavalyi formánkat védekezésben. Az előrejátékkal kapcsolatban nem aggódok különösebben, mert megfelelő egyéni kvalitású támadó játékosaink vannak, akik a heti edzéseken már biztató formát mutattak. Az őszi meccsünkön súlyos hibát követtünk el, amikor nem vettük figyelembe, hogy keskeny pályán kell játszanunk, és így nem választottunk megfelelő hadrendet. A gyorsan kapott gól és megfelelő terület hiánya miatt félidőnyi hátrányba kerültünk. Át kellett szerveznünk a csapatot, futottunk az eredmény után, de csak döntetlenre sikerült mentenünk a találkozót, amivel ezúttal nem lennénk elégedettek – utalt a vasárnapi elvárásokra Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 17. forduló
Március 3., vasárnap, 14.30.
Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC
Vezeti: Antal Péter (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence).

Címlapon: Toca Bogdan beállásával sokkal masszívabb lehet a hátsó sorunk. Fotó: Nagy Marcell