Varga Márkó borsodi rosszemlékei

Varga Márkó borsodi rosszemlékei

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati tavaszi nyitányán horrorisztikus balesetet szenvedett Múcsonyban Varga Márkó, a télen igazolt bal oldali védőnk. A 20 esztendős hátvéd egy látszatra hétköznapi párharc során szenvedett fejsérülést. A homlokán felszakadt a halántéki verőér fala, vérrel borítva el mindent. Ő maga így emlékszik vissza a történtekre.

Egy felívelésnél elfejeltem a labdát, az ellenfelem pedig a labda helyett a fejembe talpalt éles stoplissal. Az első pillanatban nagyon megijedtem, mert elkezdett ömleni a vér a fejemből. Szerencsére volt orvos a helyszínen, a két csapat gyúrója pedig közösen látta el szakszerűen a sebet. Nyomó kötést kaptam, úgy támogattak az öltözőbe. A mentő kiérkezéséig a kapusedző, Földesi Ambrus jelentette a lelki támaszt, a kórházba pedig az egyik csapattársam, Nagy Sándor kísért el.

Éreztél fájdalmat?
Nem, csak annyit érzékeltem az egészből, hogy minden tiszta vér. Balogh Alex, aki a sérülést okozta, a meccs után egyből felhívott, érdeklődött utánam, és elnézést kért az eset miatt. Természetesen nincs miért haragudnom rá, hiszen teljesen ártalmatlan volt az eset.

Bizonyára alaposan kivizsgáltak a kórházban…
A miskolci megyei kórházba vitt a mentő, ahol összevarrták a két-három centiméteres sebet, majd röntgen vizsgálatra is elküldtek. Megállapították, hogy szerencsére nincs komolyabb baj. Tíz nap múlva veszik ki a varratokat, addig minden másnap kötést kell cserélni a seben.

– Mit mondtak, mikor léphetsz újból pályára?
Annyit közöltek, hogy saját felelősségemre játszhatok is. Remélem nem kell kihagynom az ESMTK elleni hazai premiert, és valamilyen fejvédővel pályára léphetek majd jövő szombaton! Az alkalmat megragadva szeretném megköszönni csapattársamnak, Nagy Sanyinak, hogy elkísért a mentővel, és végig mellettem volt a kórházban, illetve Boros Tibinek és Márkus Zsolt menedzsernek is azt, hogy egy pillanatig sem hagytak magamra a bajban.

KÉP: Amikor megtörtént a baj. Fotó: Ács Zsolt Jr.