Újabb Popi-dupla, újabb győzelem

Újabb Popi-dupla, újabb győzelem

Csapatunk számára összejött a revans az Egerrel szemben, a decemberi fájó vereségért. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 32. játéknapján a hatvaniak után tehát újabb hevesi alakulat kapitulált, és ezúttal is Popescu Robert duplájának köszönhetően. A sikernek köszönhetően, valamint a közvetlen riválisok pontvesztése jóvoltából a 4. helyre léptünk előre a Keleti csoport tabelláján.

Füzesgyarmati SK–Eger SE 2–1 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezeti: Horváth Máté (Czeglédi Barna, Bíró Roland).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O. (Raducu, 46.), Achim Á., Pataki – Karikás (Ramos, 75.), Shadi, Kis Sz. (Csörgő, 87.) – Popescu, Cigan (Vajda, 63.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Eger: Nacsa – Valkay (Révész, 89.), Vajda, Kis G. (Csifó, 89.), Nemes – Antal (Farkas K., 61.), Debreceni – Katona A., Pál Sz., Géringer – Boros. Edző: Vitelki Zoltán.
Gólszerző: Popescu (26., 73.), ill. Boros (51.).

Bő negyedórán keresztül eredménytelenül keresték egymáson a fogást a csapatok. A első védeni valót Shadi életerős 18 méteres lövés jelentette a 19. percben, amit szögletre hárított Nacsa kapus. A folytatásban már az egriek térfelén pattogott többet a labda, és a vezetésünk sem váratott sokat magára. A 26. percben Pataki az alapvonal közeléből ívelt középre, a pontosan érkező Popescu Robert pedig a kapu jobb oldalába fejelt, 1–0. A vendégek védték a saját térfelüket és kontrákra alapoztak. Egy ilyen ellentámadás végén a 35. percben Fildannak kellet nagyot mentenie. A félidő hajrájára feljebb tolta játékát az Eger, de egy szabadrúgást leszámítva nem jelentett gólveszélyt.

Nem így a második félidő elején, amikor váratlanul egyenlített. Az 51. percben egy bedobást követően Pál a tizenhatos vonaláról emelt pontosan Boroshoz, aki az ötösről zavartalanul fejelt a hazai kapuba, 1–1. Próbáltunk váltani és szépen lassan újra átvettük az irányítást. Több sikertelen kísérlet után a 73. percben újból megszereztük a vezetést, és ismét Popescu Robert volt eredményes, aki Karikás lefejelt labdáját az ötösről lőtte félfordulásból a hálóba, 2–1. A folytatásban már a kedvező eredmény megtartását is szem előtt tartották a fiúk, a hevesiek pedig nem tudtak újítani, így maradt a megérdemelt sikerünk.

Jó: Popescu (a mezőny legjobbja), Achim Á., Pataki, Lippai, Ramos, ill. Nacsa, Pál, Debreceni, Nemes.

Boros Tibor: – Az egri csapat próbálta megnehezíteni a dolgunkat, ez hellyel-közzel sikerült is. A helyzetek alapján simább győzelmet kellett volna aratnunk, de mivel a meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy ha a hatvani meccshez hasonlóan ismét kettő-egyre nyerünk, azzal elégedett leszek, nincs okom szomorkodni.
Vitelki Zoltán: – Uraltuk a játékot, legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna. A támadó harmadban voltak kisebb gondjaink, ezzel együtt jól játszott a csapatunk.

Kép: A csapat közösen örült a kinn rekedő hűséges szurkolókkal, de talán vasárnap már ők is a pálya szélről örülhetnek egy újabb sikernek. Fotó: Erdős Csaba