Újabb nehéz sorsú ellenfél jön soron

Újabb nehéz sorsú ellenfél jön soron

A Sajóbábony után újabb kiesőjelölt kerül csapatunk útjába. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 28. játéknapján 17.30 órától a Salgótarján látogat a Lázár Gyula Városi Sporttelepre. A tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen mi számítunk a három pont várományosának, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy így volt ez egy hete is, az akkori sereghajtó ellen, amelynek azonban sikerült meglepnie bennünket.

Az első félidő gyengélkedése miatt bekövetkezett váratlan fiaskó nem múlott el nyomtalanul. A klub vezetése kemény szankciókat hozott meg annak érdekében, hogy a csapat eredménykényszer hiányában ne „lazsálhassa el” a bajnokság finisét.
– Az elmúlt hétvége két pozitívuma számunkra annyi volt, hogy a legfőbb rivális Putnok szintén pont nélkül maradt, valamint a második félidőben két játékosunk is jól szállt be a mérkőzésbe. Házon belül egyébként még mindig érezteti hatását a botrányos és minősíthetetlen első játékrész produktuma. Aktív játékos pályafutásom során általában két-három nap alatt túltettem magam még a legextrémebb és legkellemetlenebb szituációkon is, ezt viszont még most is emésztem… Természetesen nem maradt következmény nélkül az első félidei produktum, nagyságrendileg a klub történetének legsúlyosabb büntetését szabtam ki az első félidőben pályán lévőkre. Ennek végrehajtását felfüggesztettem az utolsó két hétre azzal a feltétellel, hogy a nevezett játékosok egyikének se lehessen kivetnivalót találni egyetlen edzésnapon mutatott produkciójára sem. Azt is kikötöttem a csapatnak, hogy nem elég az öt között végezni, most már csak azzal leszünk elégedettek, ha minimum a negyedik helyet megőrzi a gárda… – avatott a kulisszatitkokba Boros Tibor szakmai koordinátor, aki természetesen jelentős mentális változásokat remél a kényszerű intézkedésektől.
Az említett problémák mellett a szakmai stáb dolgán az sem könnyített, hogy a heti munkát az időjárás és a sérültek állapota negatív irányba befolyásolta.
– A tartósan sérült Achim Ádám, Raducu Sorin és Nagy Tibor mellett Székely Dávid vírusos fertőzés miatt hagyott ki edzéseket. Raducu megpróbált edzeni, de továbbra is szúró fájdalmat érez a combjában, noha a vizsgálati eredményei negatívak voltak. Fildan Calin és Kinczel Ervin végig dolgozta a hetet, Toca Bogdan és Kis Szabolcs hét közben szállt vissza sérüléséből felgyógyulva. A meccs kapcsán tisztában vagyunk azzal, hogy a tarjániak számára rendkívül fontos lesz a három pont begyűjtése, de mi nem lehetünk tekintettel erre. Jelen helyzetünk miatt és a jövőnkkel kapcsolatban is sorsdöntő lesz a találkozó… Nyomás alatt fognak játszani a játékosaink, ezért is lesz hasznos felmérő számomra ez a kilencven perc abban a tekintetben, hogy kik lehetnek tagjai a jövőre komolyabb kihívás előtt álló csapatunknak – fogalmazott a meccsel kapcsolatban Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 28. forduló
Május 19., vasárnap, 17.30.
Füzesgyarmati SK–Salgótarjáni BTC
Vezeti: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Szabó Dániel).

Kép: Toca Bogdan visszatérhet a kényszerű pihenőt követően. Fotó: Ács Zsolt Jr.